KÖTÜ YÜRÜTME KOMUTU – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

KÖTÜ YÜRÜTME KOMUTU – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

1 Nisan 2022 Mac Terminal açma Mac terminal klasöre gitme Mac Terminal komutları Mac Terminal nedir 0
Kombinasyon – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

Komutlar

Her iki komutun da üç satırın hepsinin değil  noktalarla bittiğine dikkat edin. Bu kritik. Bu kuralı ihlal edersek, renk kodlaması değişecektir ve beklenmedik bir sonuç veya hiç sonuç almama gibi ciddi bir riskle karşı karşıyayız. Ayrıca alt komutun girintili olduğunu ve bir eğik çizgiye sahip olduğunu unutmayın. Girinti, delikli kart günlerinde olduğu kadar kritik değil. Bununla birlikte, eğik çizgi noktalama işaretleri çok önemli olmaya devam etmektedir.

İki önemli düğme görünür. “Oynat” düğmesine benzeyen Seçimi Çalıştır düğmesi yeşil bir okla gösterilir ve seçilen kodu çalıştırmak için kullanılabilir. Sağındaki dört simge, bir sayfayı ve soru işaretini gösteren simgedir. Sözdizimi Yardım düğmesidir. Sözdizimi Yardımı örneği gösterilmektedir.

Sözdizimi Yardımı istemenin sonuçları beklediğinizden biraz farklı olabilir. Esasen bir gramer tablosudur. Belgede sizi komutun örneklerine ve açıklamalarına götüren köprü metni vardır, ancak bu düğmenin birincil amacı size mevcut alt komutları ve her bir alt komut için mevcut seçenekleri göstermektir.

Örneğin, /SİPARİŞ = ANALİZ yerine /SİPARİŞ = DEĞİŞKEN’i seçebileceğimize dikkat edin. Parantezler ([ ]) alt komutun tamamının veya bir kısmının isteğe bağlı olduğunu ve parantezler ({ }) alt komuttaki seçimlerimizi belirtir.

Buna karşılık, tam komut, SPSS onu Sözdizimi Penceresine yapıştırırken görünür. Gerekli olan kodun vurgulandığını unutmayın, daha önce tartıştığımız Seçimi Çalıştır düğmesini (yeşil ok simgesi) kullanacaksınız. Menüler ayrıca, bu adımı gerektirmeyen Tümünü Çalıştır (gösterilmemiştir) seçeneği sunar.

Ayrıntılarda boğulmak istemeyeceksiniz. Kilit nokta, yapıştırmanın, gelecekte aynı sonuca ihtiyacımız olduğunda kaydedebileceğimiz ve yeniden çalıştırabileceğimiz doğru Sözdizimini kolayca üretmesidir. Ancak bu, sonucu asla değiştirmek istemeyeceğiniz anlamına gelmez. Özellikle, varsayılan ayarlara yapıştırmak bir EXECUTE komutu üretecektir. Bu konudaki yan çubuğa bakın.

KÖTÜ YÜRÜTME KOMUTU

EXECUTE, İstatistiklerdeki en yanlış anlaşılan ve yanlış kullanılan komuttur. Bekleyen tüm dönüşümlerin hemen yürütülmesine neden olan bir veri geçişini zorlar. Bu, Veri Düzenleyici içeriğini yenilerken, neredeyse her zaman zaman kaybıdır.

Verimlilik için, COMPUTE veya SELECT IF gibi dönüşümler, “tembel değerlendirme” ile gerçekleştirilir; bu, bunların, FREQUENCIES gibi bir prosedür olacak olan bir sonraki gerekli veri geçişinde piggy-backedildiği anlamına gelir. Bu, pahalı olabilen veri geçişlerinden tasarruf sağlar. Bu nedenle, bir EXECUTE müdahale etmedikçe, bir prosedür tarafından takip edilen bir dizi dönüşüm, bir geçişte otomatik olarak gerçekleşecektir, bu durumda iki veya daha fazla geçiş meydana gelecektir.

Veri Düzenleyiciyi hemen güncellemenin dışında, EXECUTE’un gerekli olduğu yalnızca iki durum vardır:

■ Dönüştürme bloğunda, sırası dışında yürütülecek ve önceden okunmuş ancak henüz yürütülmemiş bir komutun sonucunu değiştirecek dönüştürme komutları vardır.
■ LAG işlevi kullanılır ve örnek seçimi aynı dönüşüm bloğunda yapılır.

Sıra dışı komutlar, okundukları anda ve örneğin blokta aslında onlardan önce gelen bir COMPUTE komutundan önce yürürlüğe giren MISSING VALUES gibi komutları içerir. Araya giren bir prosedür bunu engeller. Sıra dışı yürütme, Komut Sözdizimi Referansı açıklamalarında belirtilmiştir.


Mac Terminal nedir
Linux Terminal Komutları
Mac terminal klasöre gitme
Mac Terminal kısayolu
Mac Terminal komutları
Mac sudo komutu
Mac Terminal açma
Windows Terminal açma


Düzenle ➪ Seçenekler ➪ Veri’de Dönüştür ➪ Değişkeni Hesapla ve diğer dönüştürme iletişim kutularının her komuttan sonra ÇALIŞTIR oluşturup oluşturmadığını kontrol eden bir tercih ayarı vardır.

Varsayılan değer, Veri Düzenleyici’nin dönüşümlerin sonuçlarını hemen göstermesi için onu oluşturmaktır, ancak ayarı değiştirmek çok zaman kazandırabilir. Bu varsayılan ayar artı, belki biraz benzer, ancak SAS’taki gerekli RUN komutu çok fazla aşırı kullanıma yol açar. Ve dönüştürme sonuçlarını hemen görmeniz gerekiyorsa, bu ÇALIŞTIR’ı çalıştırmak için Dönüştür ➪ Bekleyen Dönüşümleri Çalıştır’ı kullanabilirsiniz.

Bu hızlı inceleme, bölümü geçmeniz için yeterlidir, ancak bu sizin için yepyeni bir konuysa, Komut Sözdizimi Referansının aşağıdaki bölümlerini okumalısınız:

■ Giriş
■ Evrenseller

Bu kapsamlı (ve devasa) belgeyi Yardım adamlarında bulabilirsiniz. Sürüm 24’teki Yardım menüsünün kısaltılmış olduğunu ve listelenen kadar çok seçeneğin bulunmadığını, ancak Menüde Komut Sözdizimi Referansının hala mevcut olduğunu unutmayın. Belgenin boyutu sizi yanıltmasın önerilen iki bölüm yönetilebilir niteliktedir.

Bağlantının Yapılması: Menüler ve Sözdiziminin Dilbilgisi

Yapıştırılan bazı Sözdizimlerini iletişim kutuları ile karşılaştırırsanız komutları, alt komutları ve anahtar sözcükleri anlamak çok kolaydır. İletişim kutusunun adı, bazen tam olarak komuta karşılık gelir. Alt komutlar genellikle alt diyaloglar aracılığıyla değiştirilir ve anahtar kelimeler onay kutuları ile değiştirilir. Bu, diyalogların tasarımında her zaman izlenmez, ancak örnek olarak iki komutu kullanarak diyalogların ve sonuçta ortaya çıkan Sözdiziminin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu keşfedeceğiz. Bilinen Frekanslara ve Çapraz Tablo komutlarına daha yakından bakacağız.

Komutun ilk örneği varsayılan ayarlarla yapılmıştır (Satır 1-2). Menüler olmadan söz diziminde ustalaşan “eski tarz” söz dizimi uygulayıcıları bazen “fazladan sözcükleri” dikkat dağıtıcı bulurlar, ancak bu, varsayılanları zararsız bir şekilde açık hale getirir. 4. satır, varsayılanlardan arındırılmış bir örnek sağlar.

Menülerin sağ üst kısmındaki dikdörtgen düğmeler ile yapıştırılan üç komut (Satır 6-9) arasındaki neredeyse bire bir yazışma dikkat çekicidir. Grafik düğmesiyle eklenen /BARCHART ve Biçim düğmesiyle eklenen /FORMAT iki örnektir. Çizelgeler alt iletişim kutusu, Çizelgeler düğmesine basılarak erişilebilir.

Menülerdeki onay kutularını gösterir. Bu durumda, Çubuk Grafikler talep edilmiştir ve sözdiziminde FREQ anahtar sözcüğüyle /BARCHART alt komutu olarak görünür. Çapraz Tablolar ana iletişim kutusunu ve Hücre Görünümü alt iletişim kutusunu gösterir.

CROSSTABS komutu, diyaloglar ve komutlar arasındaki ilişkinin ek bir örneğini sağlar. İlk yapıştırılan kod biti (Satır 11–15), varsayılan ayarlarla yapıştırıldığı için son örneğimizi taklit eder. 17. satırda kısaltmalarla yazılmış bir örnek gösterilmektedir. Bu eski bir tarz olsa da, sadece nostalji değil. Onlarca yıldır SPSS Sözdizimi kullanan kuruluşlarda gizlenen bu şekilde yazılmış kod koleksiyonları bulacağınızdan, bunun neden böyle göründüğünü anlamanıza yardımcı olabilir.

Bu örneğin bazı özelliklerini inceleyelim. CROSSTABS komutunun üçüncü örneğinde (Satır 19–25) seçilmiş olan anahtar kelimeleri görebilirsiniz. Biçim değiştirildi Satır 21. Ki-Kare istatistiğinin seçimi (onay kutusu gösterilmemiştir), CHISQ anahtar sözcüğüyle yeni bir alt komut ekler. Satır ve Sütun ek, varsayılan olmayan onay kutuları Satır 23’te görünür. Küme çubuk grafiklerini görüntüleme seçeneği, Satır 25’te görünür.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir