Komut Dosyası Oluşturma Teknikleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Komut Dosyası Oluşturma Teknikleri

29 Mayıs 2023 BAT dosyası oluşturma komutları Komut dosyası 0
Ticari Yazılım Geliştirme 

Komut Dosyası Oluşturma Teknikleri

Bu bölümün çoğu, ‘Sürdürülebilir programlar nasıl yazılır’ kitabını okumuş olan herkese tanıdık gelebilir. Sürdürülebilir betikler üretme teknikleri, sürdürülebilir programlar üretme teknikleri ile pek çok benzerliğe sahiptir.

Yine de, yıllar önce ‘spagetti kodunu’ bırakan insanlar, sonunda ‘spagetti test senaryoları’ üretiyor gibi görünüyor. Bu bölüm, ürettiğiniz tüm test komut dosyalarının, tek kullanımdan sonra atılmayacaksa, uygun şekilde tasarlandığından emin olmayı amaçlamaktadır.

Test komut dosyaları, etkileşimli uygulamalar ve bazı durumlarda etkileşimli olmayan uygulamalar için test otomasyonunun gerekli bir parçasıdır. Gösterdiğimiz gibi, bir betiğin içerdiği bilgiler çok kapsamlı olabilir ve ne kadar çok bilgi varsa o kadar çok yanlış yapılacak, güncellenecek ve yönetilecek şeyler vardır.

Komut dosyası yazmak, bir bilgisayar programı yazmaya çok benzer. Test yürütme araçlarının çoğu, aslında bir programlama dili olan bir betik dili sağlar; bu nedenle, testleri otomatikleştirmek, programlama testlerinin bir durumudur.

Elbette testleri doğru programlamak, yazılım uygulamalarını doğru programlamaktan daha az zor değildir ve genellikle bir o kadar başarılıdır. Bu, programlamada veya test etmede ne kadar zeki olursak olalım, otomatik testlerde kusurlar olacağı anlamına gelir.

Ne kadar çok programlama olursa, o kadar çok kusur olacaktır. Testlerin düzgün çalışması için testleri test etmek, hata ayıklamak ve düzeltmek için zaman harcamak gerekir. Bu, özellikle testlerin ilk kez otomatikleştirilmesiyle sınırlı olmadığı için çok zaman alıcı hale gelebilir. Yazılımı değiştirmek, örneğin kullanıcı arayüzündeki yeni seçenekler, menü değişiklikleri, kullanıcı etkileşimleri ve beklenen sonuçlardaki değişikliklerle başa çıkmak için genellikle bazı testlerin değiştirilmesini zorunlu kılar.

Test komut dosyaları oluşturma ihtiyacı olmasaydı, test otomasyonu çok daha kolay ve hızlı olurdu. Bu biraz, kaynak kodu yazmak zorunda olmasaydık programlamanın çok daha kolay olacağını söylemek gibi bir şey! Ancak, bu tam olarak son otuz kırk yıldır yöneldiğimiz şeydir.

Üçüncü nesil diller (3GL’ler) bizi çok fazla birleştirici kod yazmaktan kurtarır ve dördüncü nesil diller (4GL’ler) bizi çok fazla 3GL kodu yazmaktan kurtarır. Kodu gerçekten yazmak zorunda kalmak istemiyoruz; bunun yerine sadece sistemin ne yapması gerektiğini söylemeyi ve devam edip yapmasına izin vermeyi tercih ederiz (işin nasıl yapılacağını söylemek zorunda kalmayız).

Otomatik testlerde de durum böyledir. Araca, en azından her zaman, her bir test senaryosunun nasıl çalıştırılacağını son tuş vuruşuna kadar anlatmak zorunda kalmak istemiyoruz. Bunun yerine, araca yalnızca test senaryosunu açıklayarak ne yapacağını söylemeyi ve onu nasıl yürüteceğini söylemek zorunda kalmayı diliyoruz (açıklayıcı bir yaklaşım, kural koyucu değil).

Bununla birlikte, 4GL’lerin 3GL’lerin yerini almadığı ve 3GL’lerin montajcı kodunu tamamen değiştirmediği gibi, her bir tuş vuruşunu belirten bir komut dosyası yazmanın uygun ve gerekli olduğu durumlar vardır. Örneğin, gerçek zamanlı bir uygulamayı test ederken, belirli tuş vuruşları arasında belirli zaman gecikmeleri belirlemek yararlı olabilir.

3GL’lerin ve 4GL’lerin amacı üretkenliği artırmak ve programlamayı kolaylaştırmaktır. Aynısını yapmaya çalışan (üretkenliği artırın, test otomasyonunu kolaylaştırın) farklı komut dosyası oluşturma teknikleri vardır.

Test komut dosyaları tamamen ortadan kaldırılamasa da, farklı komut dosyası oluşturma teknikleri kullanmak, komut dosyalarının boyutunu, sayısını ve bunların karmaşıklığını azaltabilir. Bu bölüm, her bir tekniğin avantajlarını ve dezavantajlarını ve birinin diğerinin lehine kullanılmasının ne zaman uygun olabileceğini açıklayarak, komut dosyası oluşturmaya yönelik bir dizi farklı yaklaşımı açıklamaktadır.


Komut dosyası oluşturma
Komut dosyası uygulaması
Komut dosyası indir
BAT dosyası oluşturma komutları
Komut dosyası Açma
Komut Dosyası
Google Ads komut Dosyaları
Komut Dosyası apk


Test Komut Dosyaları Ne İçin Kullanılır?

Manuel olarak gerçekleştirilen bir test senaryosunun kaydedilmesi, manuel test cihazı tarafından gerçekleştirilen eylemleri tekrar oynatmak için kullanılabilen bir (genellikle uzun) doğrusal komut dosyasıyla sonuçlanır. Birkaç test durumu için aynısını yapmak, her test durumu için bir komut dosyasıyla sonuçlanacaktır. Dolayısıyla, binlerce test durumunuz varsa, sonunda binlerce komut dosyası elde edersiniz.

Komut dosyası gerçekten bir bilgisayar programı biçimidir, test aracının üzerinde işlem yapması için bir dizi talimattır. Her test senaryosu için böyle bir programa sahip olmak verimli değildir çünkü birçok test senaryosu ortak eylemleri paylaşır.

Bu, eşdeğer manuel test çabasından daha yüksek bakım maliyetlerine yol açacaktır çünkü belirli bir eylemi gerçekleştirmek için bir talimat setinin her kopyası, bu eylemin bazı yönleri değiştiğinde değiştirilmesi gerekecektir.

Çoğu araç, kayıtta kullanılandan çok daha fazla güç ve esneklik sunan bir betik dili kullanır, ancak bundan yararlanmak için kaydedilen betikleri düzenlemeniz veya betikleri (veya daha doğrusu kod betiklerini) sıfırdan yazmanız da gerekir. Betikleri düzenlemenin ve kodlamanın faydalarından biri, bir dizi test senaryosunu otomatikleştirmek için gerekli betik miktarını azaltmaktır.

Bu, esas olarak iki şekilde elde edilir. Bunun bir yolu, her biri birkaç test senaryosunda ortak olan belirli bir eylemi veya görevi gerçekleştiren nispeten küçük komut dosyası parçalarını kodlamaktır. Ortak eylemlerden birini gerçekleştirmesi gereken her test durumu, aynı komut dosyasını da kullanabilir. Komut dosyası oluşturmayı azaltmanın diğer bir yolu, komutların birden çok kopyasını kodlamak zorunda kalmadan aracın komut dizilerini tekrar etmesini sağlamak için komut dizilerine kontrol yapıları eklemektir.

Bu yaklaşımlar kaçınılmaz olarak başlangıçta birkaç komut dosyası daha kodlamamıza neden olsa da, çok daha küçüktürler ve bu nedenle bakımları da daha kolaydır. Ancak sonunda, oldukça kapsamlı bir betik seti kodlandıktan sonra, daha fazla betik eklemeye gerek kalmadan yeni test senaryoları eklenebilir, böylece binlerce test senaryosunun yüzlerce betik tarafından uygulandığı bir aşamaya da gireriz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir