DDP Nasıl Ölçülür?

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

DDP Nasıl Ölçülür?

15 Haziran 2023 DDP teslim şekli DDP teslim şekli navlun 0
DDP Nasıl Ölçülür?

DDP Nasıl Ölçülür?

Tahminlerin DDP ve ayrıca beklenen kusur sayısı için yapılması önemlidir (aşağıda gösterildiği gibi); aksi halde genellikle bilinçsizce %100 DDP ve 0 kusur varsayımı vardır. DDP’nizi bilmek, iyileştirme olup olmadığını görmek için test sürecinizdeki değişiklikleri izlemenize yardımcı olabilir.

DDP nasıl ölçülür: entegrasyon testi örneği Diyelim ki entegrasyon testinin ne kadar etkili olduğunu bilmek istiyoruz. Gösterildiği gibi, DDP’nin %80 olduğuna dair bir ilk tahmin yapıyoruz.

Entegrasyon testleri çalıştırıldığında toplam 56 kusur bulunduğunu varsayalım. 56, 70’in %80’i olduğundan, bu, bulunacak toplam kusur sayısı için 70 tahmini verir.

Sistem testinin şimdi 14 entegrasyon hatası daha bulduğunu ve toplamın 70’e ulaştığını varsayalım. Bu noktada, ilk DDP tahminimizin yanlış olduğunu kanıtlamadık, dolayısıyla artık tüm kusurları bulduğumuz sonucuna varabiliriz. Ancak bu noktada biraz endişelenmek daha mantıklı olacaktır.

Altı aylık çalışmanın ardından entegrasyon testinde bulunması gereken toplam 140 kusur bulduğumuzu varsayalım. Artık %80 DDP rakamımızın yanlış olduğunu kesin olarak biliyoruz; aslında toplam 140 kişiden 56’sı %40’tır ve bu rakam önümüzdeki birkaç ay içinde daha da düşebilir.

Farklı test aşamalarında veya uygulama alanlarında DDP DDP, yazılım geliştirmenin farklı aşamalarında ve farklı test türleri için ölçülebilir.

• Birim testi. Bu aşamada test etme genellikle oldukça gayri resmi olduğundan, önerildiği gibi kişisel profesyonelliği geliştirmenin bir yolu olarak her bir geliştiricinin kendi DDP’sini izlemesi en iyi seçenektir.
• Bağlantı, entegrasyon veya sistem testi. Yazılımın daha resmi bir sürece dönüştürüldüğü nokta, normalde DDP’yi ölçmek için en erken pratik noktadır.
• İşlevsel alanlar, ana alt sistemler veya ticari ürünler gibi farklı uygulama alanları. DDP, farklı test hedeflerine sahip olabilecekleri için tüm gruplarda aynı olmayacaktır, ancak zamanla bu, test yöneticisinin sınırlı kısıtlamalar dahilinde en iyi değer testini planlamasına yardımcı olabilir.
• Erken test tasarımı ve gözden geçirmeler veya teftişler gibi erken hata tespit faaliyetlerinin DDP’si. Erken test tasarımı, gözden geçirmeler ve teftişlerde olduğu gibi düzeltilmesi çok daha ucuz olduğunda kusurları bulabilir. Bu erken faaliyetlerin DDP’sinin yanı sıra test yürütme DDP’sini bilmek, test yöneticisinin hata tespit faaliyetlerinin en uygun maliyetli karışımını bulmasına yardımcı olabilir.

DDP’yi analiz etme seçenekleri DDP hesaplanırken çeşitli seçenekler seçilebilir. Bunu hesaplamanın en basit yolu, testle bulunan kusurların veya ciddi kusurların sayısını ve sonrasında bulunanları kullanmaktır. Çoğu kuruluş bu bilgilere zaten bir şekilde sahiptir, bu nedenle ilk hesaplama hemen yapılabilir.

Diğer uçta, tam olarak ne tür bir kusur olduğunu, nereye takıldığını ve hangi test aşamasında bulması gerektiğini belirlemek için hem test sırasında hem de sonrasında bulunan her kusur üzerinde çok ayrıntılı analizler yapılabilir. her test aşaması için hesaplanacak çok doğru (ve pahalı) bir DDP rakamı elde edilir.

Örneğin, canlı operasyonda entegrasyon testinde bulunabilecek bir kusur bulduysanız, bunu analiz etmeden bunun yerine sistem testine ‘karşı’ sayabilirsiniz. Bu daha az doğru, ama gerçekten önemli mi? Ayrıntılı hata analizi yapmak zaman alacaktır ve bu ek doğruluğu elde etmek için gerçekten zaman harcamaya değer olduğundan emin olmak önemlidir.

Ek analiz yapmazsanız, ölçümleriniz o kadar kesin olmayacaktır, ancak yine de herhangi bir ek zaman harcamanıza gerek kalmadan bir fikir sahibi olabilirsiniz. Bir önlemi çok ayrıntılı bir düzeye getirmek için çok zaman harcamaktansa, basit önlemlerin zaman içinde sürekli olarak alınması genellikle çok daha yararlıdır.


DDP teslim şekli
DAP teslim şekli
DDU teslim şekli
DDP ve DAP farkı
DDP teslim şekli navlun
Ddp Nedir
Ddp teslim şekli kalktı mı
Ddp teslim şeklinde gümrük masrafları kime ait


DDP’yi ölçmek için bazı seçenekler şunlardır:

* Hata sayısından ziyade hata şiddeti. DDP’yi farklı önem düzeyleri için, yalnızca en ciddi olanlar için veya bir ağırlıklandırma sistemi kullanarak ayrı ayrı kaydedin.

• Farklı test aşamalarında farklı kusur türleri. Ek analiz çabası yatırım yapmaya değerse, her kusuru bulunması gereken aşama için kategorize etmek daha doğru bir ölçüm sağlayacaktır. Ancak doğruluk, zaman içinde DDP’deki farklılıkları izlemekten daha az önemlidir.

• Ardışık sürümler. Bakımda veya Hızlı Uygulamada, geliştirme (RAD), mevcut bir sistem sık aralıklarla değiştirilir. Bu, DDP’yi ölçmek için yeni bir sürümde bulunan kusurların önceki sürüme mi yoksa yeni sürüme göre mi sayılması gerektiği gibi bir dizi soruyu gündeme getirir. En basit DDP ölçüsü, tamamen doğru olmasa bile eğilimleri gösterecek kümülatif bir ölçüdür. DDP’yi ölçmenin bir avantajı, test sürecinizin zaman içinde gelişip gelişmediğini gösterebilmesidir.

• ‘Yeni’ kusurlar. DDP sayımı, düzeltmelerin getirdiği yeni kusurları, daha önce aranmayan kusurları, ‘iç içe’ olan, yani başka bir kusur düzeltilene kadar görünmeyen kusurları veya yalnızca yazılım yeni bir şekilde kullanıldığında bulunan gizli kusurları içermeli midir? Yine buradaki seçim, doğruluğu (artan analiz maliyetiyle) düşük analiz maliyetiyle çok yararlı olabilecek daha temel bilgilerle dengelemektir.

DDP’nin ölçülmesindeki bazı tuzaklar ve diğer hususlar DDP önlemi, uygulanması çok basit bir önlem olmasına rağmen, ilk tanıtıldığında genellikle bir miktar direnç olduğunu bulduk. DDP önlemiyle ilgili olarak aklınıza gelebilecek bazı hususlar, sorular, sınırlamalar ve tuzaklar aşağıdadır.

• En az bir arızanın varlığı. Testlerde veya sonrasında herhangi bir kusur bulunmazsa, DDP sıfıra bölünür ve geçersiz olur. Ancak, bu olursa, mevcut tüm kusurları bulduğunuz için kendinize %100 DDP verin (ancak çok kendini beğenmiş olmayın – bir daha asla olmayabilir).

• Daha sonraki aşamalar görünür etkinliği etkiler. Daha sonraki bir aşamadaki test zayıfsa, önceki aşamaların DDP’sinin gerçekte olduğundan daha iyi görünmesine, yani fazla tahmin edilmesine (en azından gerçek kusur sayısı daha sonra ortaya çıkana kadar) neden olacaktır.

• Hiçbir hatanın bildirilmemesi, hiçbir hatanın olmadığı anlamına gelmez! Kullanıcılar yazılımdan çok memnun değillerse, herhangi bir arıza bildirmeyebilirler çünkü bu kadar çok arızayı raporlama görevi çok yıldırıcıdır.

• Hiçbir zaman tam bilgiye sahip olmayacağız. Geçenlerde bir konferansta bu önlemi tanıtırken, delegelerden biri şöyle dedi: “Elbette tüm kusurları asla bilemeyiz, bu nedenle bu önlemin hiçbir faydası olmaz.” Aynı fikirde değiliz: Her şeyi bilemeyeceğimiz için, bir yaklaşık değer kolayca bulunabiliyorsa ve çok yararlıysa, hiçbir şeyle yetinmeyeceğimiz anlamına gelmez.

• DDP bir ‘gerçeğin ardından’ ölçütüdür. Bu, DDP’nin ne olduğunu ancak kullanılan yazılımla bir süre geçtikten sonra öğrenebileceğiniz doğrudur. DDP, test sürecinde alınabilecek test önlemlerinin yerine geçmez.

DDP, bu acil önlemlerin doğrulanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda test sürecini karakterize eder ve kendi geçmişinizden öğrenmenizi sağlar. Örneğin, yüksek DDP genellikle yüksek kod kapsamıyla ilişkilendirilirse, bu, kod kapsamının test etkinliğinin bu yönünün iyi bir göstergesi olabileceğini gösterir.

» DDP ölçüsü büyük ölçüde test miktarına ve operasyonel kullanım miktarına bağlıdır. Örneğin, zayıf bir şekilde test edilmiş ancak fiilen hiç kullanılmamış bir ürün, var olmayan operasyonel kullanımdan kaynaklanan herhangi bir kusur bildirilmediğinden, iyi bir şekilde test edilmiş gibi görünebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir