Bağımsız Değişken – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Bağımsız Değişken – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

17 Eylül 2021 1 bağımlı 2 bağımsız değişken örnekleri Bağımlı bağımsız değişken örnekleri İktisat Bağımlı bağımsız grup nedir Bağımlı değişken nedir Bağımlı örneklem t testi Bağımsız iki örneklem t testi örnekleri Bağımsız örneklem t testi non parametrik Bağımsız örneklem t testi SPSS 0
Kombinasyon – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

SPSS Veri Formatı

SPSS veri dosyasında iki değişken gereklidir. Biri bağımlı değişkeni temsil eder ve kendisi için tanımlayıcı istatistikleri alacağınız değişken olacaktır. Diğeri bağımsız değişkendir ve alt kümeleri oluşturmak için kullanılacaktır. SPSS bu değişkeni bağımsız bir değişken olarak adlandırırken, gerçek bir bağımsız değişken olmak için gerekli katı kriterleri (örneğin, tedavi manipülasyonu) karşılamayabileceğini unutmayın. Bu nedenle, bazı SPSS prosedürleri buna gruplama değişkeni olarak atıfta bulunur.

Komutu Çalıştırmak

Means komutu, 4.analiz, ardından Ortalamaları Karşılaştır ve ardından Ortalamalar’a tıklayarak çalıştırılır. . Bu, Araçlar komutu için ana iletişim kutusunu getirecektir. Seçili değişkeni etiketli boşluğa yerleştirin.

Bağımlı Liste

Değişkenini Bağımsız Liste etiketli kutuya yerleştirin. Bu örnekte, SAMPLE kullanılarak. GRADE değişkeni için SA V veri dosyası, merkezi eğilim ölçüleri ve dağılım ölçüleri, SABAH değişkeninin her bir düzeyi için verilecektir.

Varsayılan olarak ortalama, vaka sayısı ve standart sapma verilir. Ek önlemler istiyorsanız, Qptions’a tıklayın ve sağdaki iletişim kutusu ile karşılaşacaksınız. Dahil edilecek herhangi bir sayıda önlem seçebilirsiniz.

Çıktıyı Okumak

Means komutunun çıktısı iki bölüme ayrılmıştır. Vaka işleme özeti adı verilen ilk bölüm, kullanılan veriler hakkında bilgi verir. Örnek veri dosyamızda dört öğrenci (olgu) bulunmaktadır ve hepsi analize dahil edilmiştir.

Çıktının ikinci bölümü, Means komutundan alınan rapordur.

Bu rapor, bağımlı değişkenin adını en üstte (GRADE) listeler. Tabloda bağımsız değişkenin her düzeyi bir satırda gösterilmiştir. Bu örnekte, Hayır ve Evet olarak etiketlenen düzeyler 0 ve 1’dir. Bir değişken etiketlenirse, ham değerler yerine etiketlerin kullanılacağını unutmayın.

Verilen özet istatistikler, bağımsız değişken düzeyinin satır başlığına eşit olduğu verilere karşılık gelir (örn., Hayır, Evet). Böylece her satıra iki konu dahil edilmiştir.

Toplam adı verilen ek bir satır eklenir. Bu satır, birleştirilmiş verileri içerir ve değerler, GRADE değişkeni için Tanımlayıcılar komutunu çalıştırdığımızdakiyle aynıdır.

Birden Fazla Bağımsız Değişkene Uzantı

Birden fazla bağımsız değişkeniniz varsa, SPSS çıktıyı daha da parçalayabilir. İletişim kutusunun Bağımsız Liste bölümüne daha fazla değişken eklemek yerine, bunları farklı bir katmana eklemeniz gerekir. SPSS’nin hangi katmanla çalıştığınızı gösterdiğini unutmayın.

İleri’ye tıklarsanız, size Katman 2 / 2 sunulur ve ikinci bir bağımsız değişken seçebilirsiniz (örn., EĞİTİM). Şimdi komutu çalıştırdığınızda (Tamam’ı tıklatarak), SABAH ve EĞİTİM’in her bir düzeyi için size GRADE değişkeni için özet istatistikler verilecektir.

Çıktınız aşağıdaki çıktıya benzeyecektir. Artık Toplam ile birlikte iki ana bölümünüz (Hayır ve Evet) var. Ancak şimdi, her ana bölüm alt bölümlere ayrılmıştır (Hayır, Evet ve Toplam).

Düzey 1’de (SAABA) kullandığınız değişken ilk listelenir ve ana bölümleri tanımlar. Seviye 2’de (EĞİTİM) sahip olduğunuz değişken ikinci sırada listelenir. Böylece ilk sıra sabah insanı olmayan ve eğitim almamış denekleri temsil etmektedir.

Bağımlı örneklem t testi
Bağımlı bağımsız grup nedir
Bağımlı bağımsız değişken örnekleri İktisat
Bağımsız iki örneklem t testi örnekleri
Bağımlı değişken nedir
1 bağımlı 2 bağımsız değişken örnekleri
Bağımsız örneklem t testi non parametrik
Bağımsız örneklem t testi SPSS

İkinci sıra sabah insanı olmayan ve eğitim almış denekleri temsil etmektedir. Üçüncü sıra, sabah insanı olmayan tüm deneklerin toplamını temsil eder.

Tüm satırlar için standart sapmaların verilmediğine dikkat edin. Bunun nedeni, bu örnekte hücre başına yalnızca bir özne olmasıdır. Çok sayıda alt küme kullanmanın bir sorunu, anlamlı sonuçlar elde etmek için gerekli denek sayısını artırmasıdır. Daha fazla ayrıntı için bir araştırma tasarım metnine veya eğitmeninize bakın.

Alıştırma Egzersizi

Ek B’deki Uygulama Veri Kümesi 1’i kullanarak, medeni durumun her değeri için yaşların ortalamasını ve standart sapmasını hesaplayın (örneğin, evli deneklerin ortalama yaşı nedir?).

 Standart Puanlar

Açıklama

Standart puanlar, puanları ortak bir ölçeğe dönüştürerek farklı ölçeklerin karşılaştırılmasını sağlar. En yaygın standart puan z puanıdır. Bir z-skoru, standart bir normal dağılıma dayanır (örneğin, 0 ortalaması ve 1 standart sapması). Bu nedenle, bir z-puanı, ortalamanın üstünde veya altında bulunan standart sapmaların sayısını temsil eder (örneğin, -1.5’lik bir z-puanı, ortalamanın 1Yz standart sapmalarının altında bir skoru temsil eder).

Varsayımlar

Z-skorları standart normal dağılıma dayanmaktadır. Bu nedenle, z puanlarına dönüştürülen dağılımların normal dağılması ve ölçeklerin aralıklı veya oranlı olması gerekir.

Çizim sonuçları

Z-puanlarına dayalı sonuçlar, ortalamanın üstündeki veya altındaki standart sapmaların sayısından oluşur. Örneğin, sınıf ortalaması 70 ve standart sapması 5 olan bir matematik sınavında 85 puan alan bir öğrenci, ortalamanın 3 standart sapması (3 x 5 = 15) üzerinde olduğu için z puanı 3.0 olacaktır. 

Aynı öğrenci bir okuma sınavında sınıf ortalaması 80 ve standart sapması 10 olan 90 puan alırsa, z-puanı 1.0 olacaktır çünkü öğrenci ortalamanın bir standart sapma üzerindedir. Bu nedenle, okuma testinde ham puanı daha yüksek olmasına rağmen, matematik testinde daha iyiydi çünkü o testte z puanı daha yüksekti.

SPSS Veri Formatı

Z-puanlarını hesaplamak SPSS’de yalnızca tek bir değişken gerektirir. Bu değişken sayısal olmalıdır.

Komutu Çalıştırmak

Z puanlarını hesaplama, Tanımlayıcılar komutunun bir bileşenidir. Erişmek için t1nalyze, ardından Dgscriptive Statistics ve ardından Descriptives’ı tıklayın. Bu örnek, Bölüm 1’de oluşturulan örnek veri dosyasını (SAMPLE.SAV) kullanır.

Bu, Tanımlayıcılar komutu için standart iletişim kutusunu getirecektir. Sol alt köşedeki Standart değerleri değişken olarak kaydet etiketli onay kutusuna dikkat edin.

Bu kutuyu işaretleyin ve GRADE değişkenini sağdaki boşluğa taşıyın. Ardından, analizi tamamlamak için Tamam’a tıklayın. Tanımlayıcılar komutundan aşağıdaki çıktı ile sunulacaksınız. Z puanlarının burada listelenmediğine dikkat edin. Veri penceresine yeni bir değişken olarak eklendiler.

Veri Görünümü penceresine geçin ve veri dosyanızı inceleyin. ZGRADE adlı yeni bir değişkenin eklendiğine dikkat edin. SPSS’den standartlaştırılmış değerleri kaydetmesini istediğinizde, eski değişkeninizle aynı adlı ancak önünde bir Z olan yeni bir değişken oluşturdu. Her durum için z puanı hesaplanır ve yeni değişkene yerleştirilir.

Çıktıyı Okumak
Analizinizi yaptıktan sonra yeni değişken oluşturuldu. Yeni değişken üzerinde herhangi bir sayıda müteakip analiz gerçekleştirebilirsiniz.

Alıştırma Egzersizi
Ek B’deki Uygulama Veri Kümesi 2’yi kullanarak, her çalışanın maaşına karşılık gelen z-puanını belirleyin. Maaşlar için ortalama z puanını belirleyin. Erkek çalışanların ve kadın çalışanların maaşları için ortalama z puanını belirleyin.

akademdelisi.net ailesi olarak, Bağımlı örneklem t testi,Bağımlı bağımsız grup nedir,Bağımlı bağımsız değişken örnekleri İktisat,Bağımsız iki örneklem t testi örnekleri,Bağımlı değişken nedir,1 bağımlı 2 bağımsız değişken örnekleri,Bağımsız örneklem t testi non parametrikBağımsız örneklem t testi SPSS gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir