AÇIKLAMA YÖNTEMİ – ALGOL Yazılım Dili – ALGOL Analizi Yaptırma Fiyatları – ALGOL Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli ALGOL Analizi Yaptırma – ALGOL Yazılımı Yaptırma
İlkel Ögelerin Kullanımı
Açıklamada kullanılan ilkel öğeler özetlenmiştir, daha iyi ilkel öğeler kullanılmış olsa da mümkün olduğunca ALGOL 68 gibidirler.
Göreceğimiz gibi, açıklama, üretilen ara kod tarafından kastedilen çalışma zamanı eylemlerinin yanı sıra uygun çeviri sürecini de kapsar. Bu tanımlarla ilgili genel kurallar sırasıyla açıklanmaktadır; ayrıca, notasyonların bir özeti bulunabilir.
Kısım ALGOL 68 yapılarının çevirisi açıklanmaktadır. Sorunları aşamalı olarak ortaya koymak için mümkün olduğunca mantıklı bir şekilde sıralanmıştır.
Önemli yapılardan biri ‘blok’tur, yani çalışma zamanı yığınında (%RANST) yeni bir veri alanının (~[0CK$) yaratılmasına neden olan bir yapı. Sözlük sırasına göre girilen ve bırakılan blokları, bir çağrı mekanizması tarafından girilen bloklardan ayırırız.
İlki, ‘iblocks ~ olarak kısaltılan sözlükbilimsel bloklar olarak adlandırılırken, ikincisi, ‘pbiocks’ olarak kısaltılan prosedür blokları olarak adlandırılır. iblock’lardan farklı olarak, pblock’ların tanımları ve uygulamaları programın farklı yerlerinde bulunur.
II.2’den II.4’e kadar olan bölümler iblock’lar, namel~ modu tanımlayıcıları, üreteçler ve etiket tanımlayıcıları ile doğrudan ilgili yapılarla ilgilenirken, ibioklarla ilgilenir.
Parametreli veya parametresiz standart dışı rutinler, mod bildirimlerinin dinamik sınırları ve format gösterimlerinin dinamik kopyaları gibi pbloklarla uğraşın.
11.11, diğer bir önemli yapı grubunu ele alırken, blok yapılarıyla doğrudan ilgili olmayan terminal yapılarını ele alır: çekirdek değişmez yapılar. Gerçekte eylemleri, bir parametre değerinin bir kısmının (Kernel) seçilmesinden oluşur.
Daha sonra standart rutinlerin çatışmaları ve çağrıları işlenir. Seçim yapılarıyla, yani statik özelliklerin dengelenmesini içerenlerle ilgilenir.
Son olarak, satır ve yapı gösterimlerinin ana sorunlara neden olduğu yan maddeleri ele alır ve bölümler, yukarıdaki sınıflandırmaya uymayan yapıları açıklar.
AÇIKLAMA YÖNTEMİ
Ayrıntılı açıklamalarla ilgili bölümler üç bölüme ayrılmıştır: ‘sözdizimi’, ‘çeviri şeması’ ve ‘anlambilim’. ‘Sözdizimi’ çok basit tutulur, yapıların temel bağlamdan bağımsız yapısını tanımlar; aslında sözdizimi, kaynak işlevlerin önek işaretleri aracılığıyla açık hale getirildiği sözdizimsel çözümleyicinin çıktısının sözdizimidir.
Bir kural olarak, önek işaretleyicileri ‘V’ ile biter, terminaller küçük harflerden oluşur ve terminal olmayanlar büyük harflerden oluşur.
Bir bakıma bu sözdizimi soyut bir ALGOL 68 söz dizimidir; ayrıntılı program temsilleriyle ilgili değildir ve dolayısıyla genel olarak ALGOL 68’in gözden geçirilmiş versiyonuna ve diğer ilgili dillere uygulanabilir.
‘Çeviri şeması’ gerekli değildir; sadece okuyucuya semantikteki ardışık adımlar ve durumlar hakkında bir genel bakış sunmayı amaçlamaktadır.
‘Semantik’, aşağıdaki kuralların uygulandığı bir ‘sözde biçimcilik’ aracılığıyla tanımlanır:
– ingilizce cümleler, kesinliğe halel getirmeden netliği artırıyor gibi göründüğünde karmaşık formüllerin yerini alır.
– geçerli işaretçi artışları gibi aksesuar özellikleri kaldırılır. Her seçim için motivasyonlar mümkün olduğunca açık yapılır.
Şimdi, hem derleyici eylemlerinin (doğru çeviri) hem de oluşturulan ara kod talimatlarının çalışma zamanı eylemlerinin belirtimini içeren açıklamanın resmi kısmında bazı hassasiyetler verilmiştir.
Yönetim bilişim sistemleri – ekşi
Yönetim Bilişim Sistemleri Taban Puanları
Bilişim nedir kısaca eodev
Bilişim Teknolojileri Nedir
Bilişim Nedir kısaca
Yönetim Bilişim Sistemleri ne Yapar
Bilişim Nedir Ne İşe yarar
Bilişim Teknolojilerinin KULLANILDIĞI Alanlar
Açıklama Araçları
Semantikte kullanılan betimleme araçları çok azdır, bunlar şöyle özetlenebilir:
(1) Veri yapıları: tamsayılar, mantıksal değerler, karakterler, prosedürler, tek boyutlu diziler, kayıtlar, tek seviyeli referanslar.
(2) Veri yapıları üzerinde işlemler: integral ve mantıksal hesaplamalar, prosedür çağrıları, indekslemeler, seçimler, atamalar.
(3) Kontrol yapıları: saf sıra, goto, koşullu, durum ve for-cümleler. Bu araçların ve özellikle açıklama dilinden verimli makine kodu üretme olasılığının tam olarak incelenmesinin bu kitabın kapsamı dışında olduğuna dikkat edilmelidir.
Doğru çevirinin açıklaması
Ara koda çeviri, farklı Adımlarda düzenlenir; bir adım farklı Durumlarda alt bölümlere ayrılabilir. ‘Adımlar’, derleyici eylemlerini mantıksal bloklar halinde gruplamak için tanıtılır. Genellikle temel erişim sınıflarına dayanan bazı kriterlere göre, stratejileri adım adım ayırt etmek için ‘vakalar’ tanıtılır.
Açıklama, tanıtılacak olan derleme zamanı aygıtlarını, değişkenleri ve prosedürleri kullanır. İki özel prosedür burada özel olarak anılmayı hak ediyor.
– p(N), burada ‘N’ sözdiziminin bir terminali değildir, N yapısının çevirisinin etkinleştirildiği anlamına gelir.
– GEN(1), burada ‘I’ bir ara kod komutudur (IC!), I komutunun üretildiği anlamına gelir.
Çalışma Zamanı Eylemlerinin Açıklaması
Çeviri sürecinin tam olarak anlaşılması, üretilen ICI’lere karşılık gelen çalışma zamanı eylemlerinin bilgisini gerektirir. Metinde, bir ICI için bu eylemlerin belirtimi, GEN(I) neslini takip eder.
Bu, bilginin ihtiyaç duyulan yerde bulunmasını sağlar, ancak bazı tanımlama sorunları verir. Gerçekten de, üretim anında erişilebilen veriler için ifadeler ile çalışma zamanı eylemleri tarafından erişilebilen veriler için ifadeler arasında hiçbir karışıklık olmayabilir. Bu karışıklıkları önlemek için kullanılan yöntem, şimdi açıklanan kesin kurallara dayanmaktadır.
(1) Aslında bir ICl üretimi, işlevin ve gerçek parametrelerin belirtilmesi gereken bir işlev çağrısının oluşturulmasıdır. Okunabilirlik nedenleriyle, resmi parametreler de her nesilde geri çağrılır, böylece bir ICI’nin üretimi aşağıdaki forma sahip olur.
– ~ ICI’nin işlevini belirtir, altı çizilir.
– f~[~, ICi’nin biçimsel parametrelerini belirtir; tüm bu gösterimler § ile biter,
– A. işlev çağrısının, yani oluşturulan ICI’nin gerçek parametrelerinin değerlerini sağlayan ifadelerdir.
Açıkça, a.’nın derleme zamanı cihazları, değişkenler ve çeviri sırasında şu anda mevcut olan prosedürler için gösterimleri kullandığı açıktır. Taey çeviri sırasında hesaplanır, k, verilen ICI’ler listesinde bir çıkış noktasıdır.
Bir ICI’nin oluşturulmasından sonra ve eylemleri açıklanmadan önce, genel olarak resmi parametreleri ve bunlar aracılığıyla elde edilen tablo bilgileri hakkında bazı kesinlikler verilir.
Tablo bilgileri, derleme zamanı tablolarında veya çalışma zamanı tablolarında bulunur. Derleme zamanı tablolarının içeriği çeviri sırasında değişiklik gösterir; ara kod çevirisinin sonundaki bu tür tabloların formal parametreler aracılığıyla ulaşılabilen içerikleridir.
Derleme zamanı tabloları için notasyonlarda~ ICl-çevirisinin sonunda bir derleme zamanı tablosunun durumu olduğunu belirtmek istediğimizde bir § soneki kullanılır. Bunun tersine, çalışma zamanı tablolarının sonuna % eklenir.
Tablo bilgilerine seçimler ve dizin oluşturma yoluyla erişilebilir: çalışma zamanı eylemlerinin tanımı boyunca bu tür işlemlerin tekrarlanmasını önlemek için, çalışma zamanı eylemlerinde kullanılan tablo bilgilerinin her bir parçası için tanımlayıcılar genellikle tanımlanır. Bu tanımlayıcıların sonuna derleme zamanı veya çalışma zamanı bilgisine karşılık gelmelerine göre § veya % eklenir.
Bilişim Nedir kısaca Bilişim nedir kısaca eodev Bilişim Nedir Ne İşe yarar Bilişim Teknolojileri Nedir Bilişim Teknolojilerinin KULLANILDIĞI Alanlar Yönetim bilişim sistemleri - ekşi Yönetim Bilişim Sistemleri ne Yapar Yönetim Bilişim Sistemleri Taban Puanları