Teknik Dışı Sorunlar

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Teknik Dışı Sorunlar

13 Temmuz 2023 Günlük hayattaki 50 sorunlar ve çözümleri Topluma Hizmet Uygulamaları proje örnekleri slayt 0
Teknik Dışı Sorunlar

Teknik Dışı Sorunlar

V-Test ile umut verici başlangıca rağmen, DTM ile ilgili acı dolu anıları olan ve çok şüpheci olan ve ortaya çıkan her sorundan zevk alan çok sayıda insan vardı.

Bu insanları V-Test’in değerine ikna etmenin yolunun, onları V-Test’in halihazırda başarılı bir şekilde kullanıldığı ve ekip içinde etkin bir şekilde çalışacaklarsa kullanmak zorunda kalacakları bir projeye dahil etmek olduğunu buldum. İlk ekipte yeni insanların kullanılması, ataletin üstesinden gelmenin bir yoluydu, ancak düzgün bir şekilde ele alınmazsa, her iki tarafta da V-Test ekibinin elitist bir grup olduğu hissine yol açabilir ve bu, deneyimli personel değişime karşı daha da dirençlidir.

Öğrencilerin Takım Kullanımı

V-Test üzerinde çalışan motive ve teknik olarak yetenekli bir ekibe sahip olmak için, bir veya iki kilit kalıcı personel dışında, bu alanda çalışmak için en uygun kişilerin, 12 aylık iş deneyimleri için istihdam ettiğimiz öğrenciler olduğuna karar verdim. onların derecesi.

Bununla ilgili tek sorun, bu insanların hem LBR’de hem de V-Test’te yeni olmalarıydı, dolayısıyla üretken hale gelmeden önce üstesinden gelmeleri gereken çok dik bir öğrenme eğrisi vardı. Buna rağmen karar, yıl dolana kadar çok başarılı oldu ve tüm deneyim kapıdan çıkıp gitti ve onların yeni fikirlerinden faydalanmamıza rağmen bizi yeni bir grup öğrenci yetiştirmeye bıraktı.

Elde Edilen Faydalar

V-Test’in kullanıldığı ilk günlerde, bir programın V-Test’e yüklenmesi için geçen süre, manuel test kadar 0,4 kat (çok uzun bir manuel test için) ve 8 kat (çok kısa bir manuel test için) arasında değişiyordu. döngü. En son betik formatına karar verdikten sonra, bunun manuel olarak test etmeye göre iki kat daha tutarlı bir süreye ayarlandığını gördük, ancak V-Test’e yüklemenin çok daha kısa sürdüğü bazı programlar vardı, bu nedenle bir tasarruf sağlandı. ilk döngüde yapılır.

Dört aylık kullanımın ardından V-Test’e yüklenen 22 programımız oldu. V-Test tarafından 9 günde 6 kişi-ay çalışmaya eşdeğer olan yirmi yineleme yürütüldü.

Aşağıda, V-Test’in 5 aylık kullanımından sonra, aracın satın alınmasını haklı çıkarmak için kullanılan tahminlerle karşılaştırıldığında, 1992’nin sonundaki gerçek değerlerin bir özeti bulunmaktadır.

İlk iki rakam dışında diğer tahminlerin temkinli olduğu görülüyor. V-Test’e yüklenen program sayısı, haftada 15 tahminine ulaşmamıza yetecek kadar yüksek olduğunda, tasarruf yaklaşık 87 kişi-gün olacak – tahmin edilenden çok daha yüksektir.

Yukarıda gösterilen personel tasarrufları, maliyetin karşılanması söz konusu olduğunda elbette resmin sadece bir parçasıdır. İlk hedefimiz lisans maliyetlerini (ilk yılda 446 kişi-gün) geri almaktı. Bu, sık sık değiştirilen büyük programların bir dizi yeniden testi sayesinde, ürünün kurulumundan sonraki 8 ay içinde başarıldı.

Bu başarının bir sonucu olarak, komut dosyası geliştirme için kullandığımız aptal terminalleri değiştirmek için PC’lere 143 kişi-gün eşdeğeri bir maliyetle yatırım yapmayı haklı çıkarabildik. Bu maliyet ertesi ay geri alındı.

9 ayda tüm sermaye maliyetlerini karşıladıktan sonra, senaryoları geliştirmek, geliştirmek ve çalıştırmak için harcanan zaman, kıyaslamaları kontrol etmek ve bu personel için genel giderler dahil olmak üzere gelir maliyetlerine baktık. Bu zamana kadar yapılan genel giderler, sonraki (10.) ayın sonunda telafi edildi ve ardından komut dosyası maliyetlerini oldukça hızlı bir şekilde geri almaya başladık.

Bu süre zarfında V-Test’e daha fazla program yüklemeye devam ettik ve bu nedenle daha fazla gelir maliyetine maruz kalmaya devam ettik. Bir sonraki yılın lisans ücretlerinin de 12. aydan sonra ödenmesi gerekiyordu. 16 ay sonra nihayet harcadığımız kadar (1343 kişi-gün) tasarruf etmiş olduk.

1993’ün geri kalanı boyunca ve Ağustos 1994’e kadar 364 kişi-güne eşdeğer gerçek tasarruflar yapmaya devam ettik (Şekil 15.1). Bunu başarmak için V-Test’in toplam 2148 kişi-gün test yapması gerekiyordu; bu, 25 aylık süre boyunca aynı personeli manuel testlerde kullanmış olsaydık elde edebileceğimizden 1056 kişi-gün daha fazlaydı. 

V-testi ile yapılan işi başarmak için gerekli olan kişi-gün sayısına kıyasla tümü kişi-gün cinsinden ifade edilen yazılım, donanım ve personel maliyetini gösterir. V-Test ile ne kadar daha fazla iş başarıldığını göstermek için önceki grafikteki personelle karşılaştırıldığında V-Test tarafından yapılan aynı işi gösterir.


Günlük hayattaki 50 sorunlar ve çözümleri
Topluma Hizmet proje fikirleri
Topluma Hizmet Uygulamaları proje örnekleri slayt
Topluma Hizmet projeleri
Topluma Hizmet Uygulamaları örnekleri
Topluma Hizmet Uygulamaları proje Örnekleri PDF
Hayatımızdaki sorunlar ve çözümleri
7.sınıf teknoloji tasarım sorunlar ve çözümleri kısa


Otomasyonun Çöküşü

Burada gösterildiği gibi V-Test tarafından yapılan çok umut verici başlangıca rağmen, 1995 yılında, o sırada sürmekte olan büyük proje için yazılımı sabit bir son teslim tarihine kadar teslim etme baskısı, programların yüklenmesine zaman tanımayacak kadar büyük hale geldi.

Bunun nedeni kısmen, iyi test otomasyonu için çok önemli olan test planlarının uzun soluklu olması ve o sırada kullanımda olan formatta oluşturulmasının biraz zaman almasıydı.

Ayrıca teslim edilen kodun kalitesi düşüktü, bu da testlerin tamamlanmamasına ve çalıştırılanların sonuçları ile karşılaştırmalı değerlendirmeleri arasında büyük miktarlarda farklılıklara neden oluyordu.

Hâlâ bu testleri yazıp yürütmek zorunda olan küçük bir V-Test ekibimiz vardı, bu nedenle artan testçi sayısı ve programların çok sayıda yayınlanmasıyla, kodu alma ile testlerin otomatik olarak çalıştırılması arasında bir gecikme başladı. 

Test planlarının formatını basitleştirmek için girişimlerde bulunuldu, ancak V-Test ekibinin malları teslim edemediği algısı, olumsuz bir zihniyeti tekrar devreye soktu ve birkaç ay daha denedikten sonra, V-Test iptal edildi. o sıralar devam eden büyük proje. İnsanlar, manuel test yapmaları için V-Test ekibinden çıkarıldı ve bunun sonucunda, sonraki 12 ay boyunca neredeyse tüm V-Tcst çalışmaları durduruldu.

Bu nedenle ilk adım, test planları için önceki ayrıntılı belgeden çok daha basit olan ve özellikle otomatik teste yönelik yeni bir şablon oluşturmak olacaktır.

Mümkün olduğunda test ekibi, tüm senaryoların şartnamede kapsandığından ve bu aşamada belgelenen test senaryolarından emin olmak için test senaryoları geliştirmek üzere İş Analizi ekibiyle birlikte çalışacaktır.

İkinci adım, V-Test’in daha fazla sayıda personel için daha çekici hale getirmek için bir Windows ön ucuna sahip en yeni sürümünü yüklemek olacaktır. Bu, Windows tarafından kullanılacak PC’lerde dizinlerin ayarlanmasını gerektireceğinden, aynı zamanda bize, yalnızca otomatikleştirilmiş parçaları değil, bir bütün olarak testi çevreleyen dosya yönetimi sorunlarını inceleme ve belgeleme fırsatı verecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir