Betik Düzenleyici

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Betik Düzenleyici

12 Temmuz 2023 Betik dil ne demek Betik dosyası nedir 0
Betik Düzenleyici

Betik Düzenleyici

Prodigy, yerleşik anahtar izleme komut dosyası dili ile harici bir komut dosyası düzenleyicisi seçti. Kullanıcı, komut dosyası dili anımsatıcılarını ve komutlarını doğrudan komut dosyasına yazabilir. Kullanıcı ayrıca anahtar izlemede komut dosyası makroları oluşturabilir ve gömebilir. Düzenleyiciyi kullanarak bir komut dosyası oluşturmak, onu çevrimiçi olarak yakalamaktan daha hızlı ve daha kolay hale geldi.

Otomatik Belge Oluşturma

Paketler, sonuç raporları ve hata listeleri için bir kapsam analizi matrisi üretecek bir belge oluşturucu geliştirildi. Sistem, test uzmanının bir belge için taslak oluşturmasına ve ASCII metin dosyalarını yerleştirmesine izin verdi. Taslak oluşturulduktan sonra,  dokümantasyon tesisi tüm test planını oluşturabilir.

Otomatik Doğrulama ve Doğrulama Araçları 

Bu sınıf, test uzmanlarının sistem araçlarına aşina oldukları uygulamalı bir atölyeydi. Öğrenciler test betikleri ve takımları geliştirdiler, otomatik takım çalıştırmaları gerçekleştirdiler ve yeni araçları kullanarak test sonuçlarını yorumlamayı öğrendiler.

Bu sınıf ilk olarak teknik olmayan personelin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir. Sınıf, yazılım testinde değerlendirme tekniklerinin ve profesyonel standartların kullanımına büyük önem verdi.

Orijinal müfredat şunları içeriyordu:

• test terimi tanımları;
• yazılım test metriklerine giriş;
• McCabe’nin Karmaşıklığına giriş;
• test tasarımı için fonksiyon kapsamı ve test kapsamı analizi;
• test yolları ve verileri için kritiklik analizi;
• belgeler: test planları, durum ve sonuç raporları.

Teknik personel arasında da çalıştaya talep yüksekti ve müfredat büyük ölçüde genişletildi.

D9.1 olarak adlandıracağımız bir projede paket test döngüsünü 10 haftadan 7 haftaya kısaltmak için Gremlin 1’i kullanan bir sistem geliştirme grubu, beta test sitesi olarak görev yaptı.

Kullanarak, D10.0 sürümlerinde test döngüsünü yedi haftadan üç haftaya daha da düşürmeyi başardılar. Ek verimlilik kazanımlarının çoğu, paket test planlarını ve tüm sonuç raporlarını oluşturmak için kullandıkları yeni Document Generator sayesinde oldu. İlk otomatikleştirilmiş test döngüsündeki test komut dosyalarına ve test planına dayanarak, her zamankinden daha fazla test senaryosu çalıştırabildiler ve daha fazla hata bulabildiler.

Yeni sistem kullanıcıları çekmedi. Beta testi çabasının sonuçları, yeni Gremlin sistemini tanıtmak için kullanıldı. Sistem, Prodigy’de geliştirici ve testçi gruplarına sunuldu. Kullanıcı gereksinimlerinin çoğu karşılanmış ve yeni otomasyon işlevleri eklenmiş olsa da, yalnızca birkaç kullanıcı işe alındı.


Betik Ne Demek TDK
Betik nedir iPhone
Betik dil ne demek
Betik adresi nedir
Betik dosyası nedir
betik dili (javascript)
Betik kelimesinin kökeni
Begik ne demek


Muhtemel kullanıcılar tarafından ifade edilen en yaygın iki argüman şunlardı:

» Otomatik bir test çabası için gerekli olan özel ön test görevlerini gerçekleştirmek için zamanım yok.
» İhtiyacım olan betiği yeniden düzenlemek, anahtar izini bulup otomatikleştirilmiş bir Test Paketi oluşturmaktan daha hızlı.

İnsanların yeni Gremlin test sisteminin gösterilerine katılmasını sağlamak bile zor olsa da, Yöntemler ve Metrikler çalıştayı ne zaman sunulsa büyük katılım oldu. Yöntemler ve Metrikler sınıfını tamamladıktan sonra, test uzmanları kesinlikle test sistemiyle daha fazla ilgilendi.

İronik bir şekilde, sonunda gösterildiği gibi altta yatan sorunlara bazı ipuçları sağlayan araç gösterilerinden çok daha fazla insanın Yöntemler ve Metrikler atölye derslerine katılmakla ilgilenmesi gerçeğiydi.

Test uzmanları, acil sorunlarını çözmek için kullanabilecekleri araçlar istiyordu. Test çabalarını boyutlandırmak, test senaryolarını tasarlamak, varsayımlarını yayınlamak ve neyi başardıklarını ve başaramadıklarını açıkça göstermek için nesnel, savunulabilir yollara ihtiyaçları vardı. Atölye onlara bu sorunlara çözümler verdi; test sistemi yapmadı.

Neredeyse herkes test otomasyonunun daha iyi bir yol olduğu konusunda hemfikir olduğu için, herhangi bir spekülasyon olmadan tercih edilen test yöntemi olacağı varsayılmıştır. 

Ön test görevleri kritik öneme sahiptir. İlk kez test otomasyonu çalışması, herhangi bir kod test edilmeden önce analiz, planlama, test tasarımı ve komut dosyası oluşturmaya önemli bir yatırım gerektirir. Bu kurulum çalışması tamamlandıktan sonra, test hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Kodun sonraki sürümleri, genellikle mevcut test planında ve test betiklerinde yalnızca bazı küçük ayarlamalar veya bakımla test edilebilir.

İlk çalışma yapılmadıysa, anahtar izleri oluşturulmadıysa, komut dosyası otomasyonunu test etmenin neredeyse hiçbir faydası yoktur. Komut dosyası yeniden yürütme otomasyonunun asıl faydası, regresyon testi çabaları sırasında ortaya çıkar ve yalnızca yeniden yürütülecek komut dosyaları varsa gerçekleşebilir.

Test tasarımı, kod değişiminden çok önce başlamalıdır. Geleneksel tasarım dokümantasyonu gibi, kod devredilmeden önce test uzmanlarına sunulan bilgiler, kullanıcı arayüzü açısından ayrıntılı test komut dosyası tasarımı için genellikle uygun değildi.

Yerleşik geliştirme süreci, yazılımı geliştirmeden gerçekten alana kadar, test uzmanlarına uygulamayı analiz etmeye veya test komut dosyaları oluşturmaya başlamaları için nadiren herhangi bir fırsat sağladı. Kod devrinden sonra, otomatikleştirilmiş test çalışması için kurulum için gereken komut dosyası geliştirme süresi genellikle mevcut değildi.

Test uzmanları, çıkış tarihlerini karşılamak için düzenli olarak otomasyon planlarından vazgeçmeye ve komut dosyalarını manuel olarak incelemeye zorlandı. En iyi ihtimalle, olası otomatik yeniden kullanım için manuel test çabasından ellerinden geleni yakalamak için tekrar yakalama araçlarını kullanabilirler. Bu ortam, dayanıklı, yeniden kullanılabilir otomatik komut dosyaları oluşturmaya elverişli değildi.

Anahtar izleri tek kullanımlık olarak görüntülendi Testçiler, hızla eskiyeceklerine inandıklarında, önemli izleri sürdürmek için zaman ayırmaya istekli değildiler. Yakalanan anahtar izleri ‘tek kullanımlık’ olarak görülmeye başlandı. Sonuç olarak, regresyon testi çabaları için oluşturulmuş birkaç dayanıklı otomatik Test Paketi vardı.

Geliştirmeden gecikmeli sürümün etkisi

Bir proje, programın birkaç hafta gerisinde geliştirmeden teste geldiğinde, test bitiş tarihlerinin buna göre kaymasına izin verilmedi. Test otomasyonunun bir şekilde test uzmanlarının kaybedilen zamanı telafi etmesine izin vereceğine dair bir his vardı.

Artan personel seviyeleri durumu daha da kötüleştirdi. Son teslim tarihlerini belirlemek için bir test çalışmasına daha fazla personel eklenirse bu durum aslında daha da kötüleşiyordu. Tipik olarak, teste atanan ekstra personel, bilgili sistem kullanıcılarıydı, ancak eğitimli test uzmanları değildi. Eğitimli test uzmanları, kısa talimatlarla birlikte resmi test komut dosyaları sağlayamazsa, gerçekleştirilen test, odaklanmış bir test çabasından ziyade geçici bir kullanıcı kabul testi çabasıydı. Anlık test, hataları bulmak için en az verimli test yöntemidir.

Bu tür bir test çabası ne kadar verimli olursa olsun, bu testlerin herhangi biri geçici testçiler tarafından çok nadiren anahtar izler olarak yakalanıyordu. Sonuç olarak, testlerin hiçbiri sonraki otomatikleştirilmiş regresyon testi çabalarında tekrar kullanılamaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir