Otomatik Test Teknikleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Otomatik Test Teknikleri

12 Temmuz 2023 Manuel test ve otomasyon test Yazılım test araçlar 0
Otomatik Test Teknikleri

Otomatik Test Teknikleri

İlk geliştirmesinden sonra aracın kendisinde bazı teknik gelişmeler oldu. Otomatik test artık kendileriyle iletişim kurmak için mesaj gönderilmesini gerektiren programlarla daha kolay başa çıkabilir. Ağ arızaları gibi beklenmeyen olaylardan kaynaklanan sorunların üstesinden gelmek için bir dizi testin sonunda başarısız olan tüm testleri otomatik olarak yeniden çalıştırabilir.

Çok ilginç bir teknik gelişme, manuel testleri yarı otomatik hale getirmek için özel olarak yazılmış bir gösteri aracıyla (Dramatix olarak adlandırılır) Autotest’in kullanılmasıdır. Otomatik test, test ortamını ayarlamak için kullanılır, yani yazılımın ve veri dosyalarının doğru sürümünün bulunduğundan emin olun, test verilerini başlatın, vb.

Test edilen yazılım daha sonra çağrılır ancak kontrol, manuel test için test komut dosyasını görüntüleyen Dramatix’e verilir. Manuel test cihazı daha sonra, tüm bağlantıları korurken nesnelerin hareket ettirilip ettirilemeyeceğini kontrol etmek gibi (doğrulamanın görsel doğası nedeniyle otomatikleştirilmesi pratik olmayan) işlemleri gerçekleştirir. Test cihazı daha sonra Başarılı veya Başarısız durumunu kaydeder. Testin sonunda, Otomatik test tüm temizleme işlemlerini gerçekleştirir ve standart şekilde işlemek için Başarılı/Başarısız bilgilerini toplar.

Teknik Problemler

Ayrıca yıllar içinde, örneğin serbest bırakma prosedürlerine entegrasyonu daha verimli hale getirmek gibi bazı küçük geliştirmeler de yapılmıştır. Artık konfigürasyon yönetim sistemine tek bir komut kaynak kodunu kopyalayacak, yapıyı gerçekleştirecek ve otomatikleştirilmiş testleri çalıştıracaktır.

Hâlâ karşılaşılmakta olan birkaç teknik sorun var. Birincisi, beklenen sonuçların yaklaşık %1’inin aslında yanlış olmasıdır. Bunlar zamanla keşfedilir ve bulunduklarında düzeltilir, ancak muhtemelen Test Paketlerinde bazı yanlış beklenen sonuçlar vardır.

Zaman zaman meydana gelen bir domino etkisi de vardır. 10 test vakası başarısız olursa ve bir düzeltmenin bunu düzeltmesi gerekiyorsa, yeni yazılım gerçekte 90 testte başarısız olabilir. Bu cesaret kırıcı olabilir.

Bazı manuel testler hala gereklidir. Örneğin, işlev tuşu düzenleri farklı platformlar için farklıdır. Bu, en az bir kez manuel olarak test edilmeleri gerektiği anlamına gelir. Manuel testten x olayları saklanırsa, işlev tuşu düzeninin değişiklikten etkilenmemesi koşuluyla, değişiklikler yapıldığında testi tekrarlamak için yeniden oynatılabilirler.


Yazılım test Süreçleri
Yazılım test teknikleri
Yazılım test Çeşitleri
Manuel test Örnekleri
Otomasyon testi Nedir
Yazılım test araçları
Kara Kutu test Teknikleri
Manuel test ve otomasyon test


Değişiklikler ve Avantajlar

En çarpıcı fayda, bu kadar geniş bir test setini bu kadar sık çalıştırabilmenin garanti ettiği ürünlerin kalite düzeyidir. Tüm düzeltmeler, yamalar ve değişiklikler, yalnızca bir kez değil, her aşamada tamamen gerileme testine de tabi tutulur.

Testlerin tümü ‘son’ düzeltmeden sonra yeniden çalıştırılabilir, böylece müşterilere gönderilen yazılımın çok yüksek kalitede olduğunun bilinmesi de sağlanır. Otomatik testler gerçekten de kalite sisteminin merkezinde de yer alır.

Yönetim açısından en büyük etki, herhangi bir iş için tahmin edilen sürenin artık her zaman tam bir regresyon testi çalıştırma süresini içermesidir. Önceden, geliştirme tahminleri, yeterli test için harcanan zamanı dahil etmeyi hatırlama eğiliminde olmayan (iyimser?) geliştiriciler tarafından da veriliyordu.

Örneğin, yeni bir özelliği test etmek için süreyi dahil etmiş olabilirler, ancak regresyon testlerini veya mevcut testlerin bakımını dahil etmemiş olabilirler. Bu, geliştirmenin sonunda “yakalanmaya” yol açtı ve zamanın uzatılması gerekti. Örneğin, bir geliştirme projesi için on hafta tahmin ediliyorsa, hiç kimse testin ne kadar süreceğini ve hatta kaç test yapılması gerektiğini doğru bir şekilde de tahmin edemez.

Bu nedenle, geliştirme çalışması olması gerektiği kadar öngörülebilir değildi. Kültürdeki en büyük tek değişiklik, bitiş tarihlerinin artık çok iyi bir doğrulukla tahmin edilebilmesidir. Bu, planlamanın güvenle yapılabileceği ve tüm sürecin çok daha iyi yönetilebileceği anlamına da gelir.

Elbette süreç mükemmel değil, bu nedenle ara sıra küçük bir kayma oluyor, ancak genel olarak işler çok daha öngörülebilir. Bunun bir örneği, bir müteahhit sözleşmesini yakın zamanda bitirdiğinde işi yeniden tahsis edebildi ve etkinin beş ay sonra ne olacağını bildi. Önceden, birkaç hafta ileride bir etki görmek oldukça iyi kabul ediliyordu. Otomatikleştirilmiş test sistemi olmadan, bu doğrulukla ve şimdiye kadarki geleceği tahmin etmek de oldukça zor olurdu.

Otomatikleştirilmiş test rejiminin bir diğer önemli avantajı, Windows NT’ye geçmemizdi. Bu, şimdiye kadar desteklenen UNIX platformlarından tamamen farklı bir mimariye sahiptir. Otomatik test çok yardımcı oldu; aslında, onsuz NT’ye bağlantı kurmak muhtemelen mümkün olmazdı. Ürün hattının %95’ini NT’ye taşıdık ve mümkün olan yerlerde de mevcut testler yapıldı.

Taşıma işi, QA görmeden önce geliştirme aşamasında yapılır. Platformun son KG’si yapıldığında, otomatik testten geçen programlarda çok az kusur bulundu. Bulunan kusurlar temel olarak NT’nin benzersiz özelliklerinde, örneğin işlemciler arasındaki boru iletişimindeydi.

Müşteriler için pek çok küçük değişiklik olduğunda başka bir fayda ortaya çıkar. Çok sayıda şeyle uğraşırken küçük değişiklikleri gözden kaçırmak çok kolaydır. Otomatik test, hepsini hatırlayıp hatırlamadığınızı öğrenmenin de harika bir yoludur.

Karmaşık karşılaştırmalarda filtrelerden yararlandık. Örneğin, bir resim yeniden çizildiğinde, elemanların çizim sırasına bakılmaksızın kullanıcıya aynı görünmelidir. Araç, çizim talimatlarının sıralamasında farklılıklar bulabilir, ancak karşılaştırma yapmadan önce sırayı sıralayabiliriz. Bu özellik aslında yakın zamanda ortaya çıkan bir yenilik değil, zamanla geliştirildi. Ayrıca, 64 bitlik bir platforma (Alfa) geçerken bir miktar yuvarlama hatası toleransı oluşturmayı da faydalı bulduk.

Ne kadar küçük olursa olsun, herhangi bir yama için tüm testleri yeniden yapmak politikamızdır. Bu çok faydalı oldu. Geçen yıl, bir düzeltmeyle getirilen bir dizi kusur bulundu. Bu, müşteri açısından en kötü şeydir; bir kusuru yalnızca bir başkasıyla değiştirmek için de rapor ederler.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir