Manuel Test Sorunları

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Manuel Test Sorunları

3 Temmuz 2023 Manuel test Mülakat Soruları QA tester Mülakat Soruları 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Gereksinim Belirleme

Test aracınız için bir takım gereksinimler olacaktır. Bazı gereksinimler, şu anda sahip olduğunuz ve bir test aracı tarafından çözüleceğini veya daha doğrusu vakalandırılacağını umduğunuz test problemleriyle ilgili olacaktır. Diğer gereksinimler, alet seçimine ilişkin teknik ve teknik olmayan kısıtlamaları içerir. Aday araçları değerlendirecek bir şey olması için önce bu araç gereksinimleri tanımlanmalıdır.

Çözülmesi gereken sorunlar nelerdir?

Araç seçimi için başlangıç noktası, hangi sorun veya sorunların çözülmesi gerektiğini, bir aracın nerede çözüm sağlayabileceğini belirlemektir. Problemlerin belirlenmesi, herkesin onları aynı şekilde görmesini sağlar ve test otomasyonu başarı kriterlerini belirlemek için temel olarak kullanılabilir.

Bazı problem örnekleri:

* manuel test sorunları (örn. çok zaman alan, sıkıcı, hataya açık);
* yazılımda küçük değişiklikler yapıldığında regresyon testi için zaman yoktur;
• test verilerinin veya test durumlarının kurulumu hataya açıktır;
• yetersiz test belgeleri;
• yazılımın ne kadarının test edildiğini bilmiyorum;
• test etkisizdir.

Otomasyon bir dereceye kadar hepsini çözebilse de, bu sorunların tümü test otomasyonu ile en iyi şekilde çözülmez. Sorunlarınızı önemine veya kuruluşunuz için mevcut maliyetine göre sıralayın. En büyük sorunlarınızı çözmekten en büyük faydayı elde edeceksiniz.

Farklı Çözümleri Keşfetmek

Sırasıyla yukarıda sıralanan problemlerin her birine bakalım ve sadece alet tabanlı çözümleri değil, farklı çözümleri ele alalım. Araçların gerçekten daha iyi değer verip vermediğini değerlendirebilmek için araç dışı alternatif çözümleri dikkate almak önemlidir.

Alternatif (ve bazen daha ucuz) çözümlere aldırmadan herhangi bir otomatik çözüm (“sihirli kurşun” sendromu) için genellikle büyük bir coşku dalgası vardır. Bu, araç çözümü tüm sorunlarınızı tamamen çözmediğinde hayal kırıklığına yol açacaktır.

Ele alınan her çözüm, sorun üzerindeki etkisi ve maliyeti açısından değerlendirilmelidir. En iyi değer, yüksek etkili düşük maliyetli çözümlerin uygulanmasından gelir.

Bu bölüm sizi alternatifler hakkında düşünmeye teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Çoğu durumda, bir test aracı yardımcı olacaktır, ancak zorunlu değildir ve mevcut durumunuzda daha da etkili olabilecek başka çözümler olabilir. “Cevap bir araç olmalı” sonucuna hemen atlamayın, yoksa öyle olmadığını görebilirsiniz.


Manuel test Mülakat Soruları
QA tester Mülakat Soruları


Manuel Test Sorunları

Manuel testler genellikle emek yoğun, zaman alıcı, tutarsız, sıkıcı ve uzundur ve test sonuçlarının karşılaştırılması sıkıcı ve hataya açıktır. İlk bakışta, bu problemler test otomasyonu için ideal görünüyor ve aslında bu doğru olabilir. Ancak, bu sorunlara mutlaka tek çözüm değildir.

Sorulacak ilk soru, bu manuel testlerin gerçekten paranın karşılığını verip vermediğidir. Çok uzunsa, etkisiz veya gereksiz testleri ayıklamak onları kısaltabilir. Bu, daha kısa bir zaman diliminde manuel olarak çalıştırılmalarını sağlayabilir.

Testlerin manuel olarak çalıştırılması çok fazla zaman alıyorsa, belki daha fazla test uzmanı işe almak yardımcı olabilir. Testler çok emek yoğunsa, test başına daha az çaba gerektirecek şekilde yeniden tasarlanabilirler, böylece manuel test daha verimli olur.

Örneğin, bir test, test uzmanlarının farklı odalarda farklı makinelerde oturmasını gerektirebilir. Tüm test makineleri bir odaya taşınmışsa, bir test cihazı aynı anda iki veya daha fazla makineyi denetleyebilir.

Test girişi veya sonuçların karşılaştırılması hataya açıksa, test prosedürleri net olmayabilir. Test uzmanları, testlerin doğru bir şekilde nasıl girileceği, yürütüleceği ve analiz edileceği konusunda eğitildi mi? Test sonuçlarının doğruluğunun öneminin farkındalar mı?

Test sonuçlarının karşılaştırılması muhtemelen bir bilgisayarın en iyi kullanımlarından biridir. Çoğu test yürütme aracı, bazı karşılaştırma olanakları içerir. Bununla birlikte, çoğu işletim sisteminde, bir karşılaştırma aracınız olsun ya da olmasın, iyi bir etki için kullanılabilecek karşılaştırma yardımcı programları da vardır.

Açıklanan filtrelerin kullanımı, basit karşılaştırma araçlarını kullanarak karmaşık karşılaştırmaların nasıl yapılabileceğini gösterir. Mevcut testleri yürütmek sıkıcıysa, bu muhtemelen bir tür araç desteğine ihtiyaç olduğunu gösterir. İnsanların sıkıcı bulduğu şeyler genellikle bir bilgisayar tarafından daha iyi de yapılır.

Regresyon Testi

Otomatikleştirilmiş test yürütme, kapsamlı regresyon testi gerçekleştirmenin iyi bir yoludur. Otomatik rejim ayarlandıktan sonra (bu kitapta başka yerlerde açıklanan ilkeler kullanılarak), regresyon testleri manuel olarak çalıştırıldıklarından çok daha kısa sürede de çalıştırılabilir.

Ancak, regresyon testi için neden yeterli zamanın olmadığını sormakta fayda var. Yazılımda çok sayıda geç değişiklik varsa, belki de bunun daha iyi kontrol edilmesi gerekir, böylece manuel olarak bile regresyon testi yapmak için zaman kalır. Belki de değişiklik kontrolünde daha iyi bir disiplin, regresyon testlerinin yazılımdaki küçük, önemsiz değişiklikler tarafından geçersiz kılınmaması anlamına gelebilir.

Test verilerinin veya testlerin kurulumu

Test verilerinin veya test durumlarının ayarlanması tekrarlayıcıdır ve ‘mekaniktir’; testçiler bunu sıkıcı buluyor ve çok fazla ‘basit’ hata yapıyor. Bu problem, test yürütme aracı için de iyi bir adaydır.

Öte yandan, test senaryoları ve test verileri neden bu şekilde oluşturuluyor? Test verilerini, özellikle hataya açık bir süreçse, her seferinde ayarlamak yerine gerektiğinde çağrılabilecek önceden paketlenmiş setler halinde düzenlemek daha da iyi olabilir.

Yetersiz Test Belgeleri

Test belgeleri farklı amaçlara hizmet eder. Test planları, yürütülmesi gerektiği gibi test süreci hakkında yönetim bilgilerini içerir. Test betikleri, girişlerin ve test verilerinin ne olduğu gibi çalıştırılacak testlerin ayrıntıları hakkında bilgiler içerir. Test raporları, yürütülen testlerin ilerleme durumu hakkında bilgi de içerir.

Test yürütme araçlarının dokümantasyon sorunlarının üstesinden gelmeye yardımcı olabileceği bir alan, hangi testlerin yürütüldüğüne dair yetersiz kayıtların tutulduğu yerdir. Dikkatli kayıtlar tutulmazsa, testler tekrarlanabilir veya atlanabilir veya testlerin yapılıp yapılmadığını bilemezsiniz. Test günlüğü bir denetim izi sağlar (araç tarafından üretilen ham günlüklerden istediğiniz bilgileri bulmak her zaman kolay olmasa da).

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir