Proje Testleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Proje Testleri

20 Haziran 2023 Kullanıcı Kabul Testi Nedir Ürünün Test edilmesi ve Sonuçların raporlaştırılması 0
Yazılım Sisteminin Evrimi

Proje Testleri

Rejiminizi kurarken, bir kerede çalıştırmak isteyeceğiniz Test Setlerini planlamanız gerekir. Bu tür her Test Kümesi için, onu o Test Kümesiyle ilişkilendiren bir yerde saklanabilecek uygun, benzersiz bir anahtar sözcük seçin.

Örneğin, her Test Kümesi için bir test dosyası oluşturun ve bu dosyada bu test için uygun anahtar kelimelerin bir listesini tutun. Her Test Kümesi hakkında standart bilgilerinizi tanımladığınızda, bu nitelikler için bir (veya iki) alana izin verin. Ardından, daha sonra toplam test sayısının bir alt kümesi olarak çalıştırılabilecek herhangi bir bireysel özniteliğe sahip tüm Test Setlerini belirlemek için basit bir arama yapabilirsiniz.

Testler arasında var olabilecek karmaşık karşılıklı bağımlılıklar nedeniyle, bu yaklaşımın muhtemelen bireysel test düzeyinde pratik olmadığına dikkat edin. Böyle bir test dosyasının neler içerebileceğine bir örnek vermek gerekir.

Bunun işe yaraması için tüm testlerinizde aynı standart başlığa sahip olmanız gerekir, yani bu kendi rejiminizin bir parçası olacaktır.

Test Analiz Yükü

Bir gecede çalıştırılan 1000 testlik bir paketiniz olduğunu varsayalım. Ertesi sabah geldiğinizde, bunların %20’sinin, 200 testin başarısız olduğunu görürsünüz. Bundan sonra ne yapacaksın?

Her bir başarısızlığın sebebinin ne olduğunu bulmak için muhtemelen başarısız testlere tek tek bakmaya başlayacaksınız. Her testi analiz etmek biraz zaman alabilir. Hatayı belirlemek için test başına sadece 10 dakika sürüyorsa, bu analiz süresi 2000 dakika, 33,3 saat, yani 4 iş gününden fazla sürecektir. Bu, özellikle testler bir gecede yapıldığında, yatırım yapmak için önemli bir süredir.

Testleri analiz ettiğinizde, şu anda baktığınız testin, başka bir testin başarısız olmasıyla tam olarak aynı nedenle başarısız olduğunu keşfediyor olabilirsiniz. Aslında çok sayıda arızanın aynı kusurdan kaynaklandığını görebilirsiniz. 200 başarısız testinizin ortaya çıkardığı 200 benzersiz kusura sahip olmanız pek olası değildir. Ancak tüm testleri analiz edene kadar bunu bilemezsiniz.

Başarısız olan başka bir testte aynı kusuru hızlı bir şekilde fark edebilseniz bile, yine de her test için bir veya iki dakika harcamanız gerekir, bu nedenle analiz süreniz yine de bir gündür (200 testte 2 dakika = 400 dakika = 6,7 saat) ).

Manüel testte, test analizi, test uygulamasına paralel olarak yapılır. Otomatikleştirilmiş testte, tüm analiz etkinliği artık yürütme sonrası haline gelir ve bu nedenle çok daha görünür hale gelir. Ek olarak, otomasyon daha fazla test yapmamızı sağlamalıdır, bu nedenle analiz edilmesi gereken çok daha fazla test hatası olabilir. Tehlike, analiz süresinin uygulama süresiyle orantılı kalmasıdır, halbuki iyi bir otomatik rejimde gösterildiği gibi orantılı olarak daha az analiz ve daha fazla uygulama olmalıdır.

Analiz Süresini En Aza İndirmek 

Bu analiz süresini en aza indirmek için ne yapılabilir? Testler mantıksal bir hiyerarşi içinde düzenlenirse, başarısızlık analiz süresi önemli ölçüde kısaltılabilir.

Testlerin gösterildiği gibi düzenlendiğini varsayalım. En üst düzeydeki ilk alt küme, en genel testleri veya kapsamlı testleri içerecek ve normal olarak geçmesi beklenecektir. Alt kümelerin daha düşük seviyeleri, daha fazla araştırma testi, derinlik testi ve hataları daha çok araştıran testleri içerecektir.

İlk alt kümedeki herhangi bir test başarısız olursa, üst düzeydeki hataların tamamı veya çoğu düzeltilene veya en azından tamamen anlaşılana kadar alt düzeylerdeki hataları analiz etmeyin. Üst düzey testlerin, örneğin ilk kez çalıştırıldıklarında başarısız olma olasılığı varsa, kolayca hariç tutulabilmeleri koşuluyla, alt düzey testleri çalıştırmaya bile değmeyebilir.

Ancak çalıştırılsalar bile, yararlı bilgiler elde etme olasılığınız yoksa analiz çabasını boşa harcamayın. İkinci ve üçüncü alt kümelerdeki tüm testlerin, birinci alt kümedeki testlerde başarısız olan aynı kusur için başarısız olduğunu bulmak, zamanınızı iyi kullanmak değildir.


Kullanıcı Kabul Testi Nedir
Ürünün Test edilmesi ve Sonuçların raporlaştırılması
Sistem testi nedir


Testleri Çalıştırmak İçin Diğer Gereksinimler

Çalıştırma için testlerin gruplandırılmasına ek olarak, testlerin belirli zamanlarda veya belirli makinelerde çalıştırılması için gereksinimler olabilir. Aşağıda birkaç örnek verilmiştir.

• Seçilen tüm testleri şimdi çalıştırın. Bir Test Paketini gece çalışacak şekilde ayarlıyorsanız, testleri eve gitmeden hemen önce başlatabilirsiniz.
» Seçilen testleri daha sonra çalışacak şekilde planlayın. Normal gece işlemesi bittikten sonra testlerinize başlamanız gerekebilir, bu nedenle testleri belirli bir saatte başlayacak şekilde ayarlamak isteyebilirsiniz, örn. 02:00 veya diğer işlemin tamamlandığını tespit ettiklerinde.
» Belirli bir makineyi veya makine grubunu hedefleyin. Yalnızca bir makinede bulunan belirli bir konfigürasyonda veya belirli bir makine grubunda ayarlanmış bazı kısıtlamalar altında bir dizi test çalıştırmanız gerekebilir.

Rejiminiz, yapmak istediğiniz testleri yapmak istediğinizde yapmak için yapmanız gerekenleri yapmanızı sağlamalıdır. Testleri belirli zamanlarda başlatmak için muhtemelen standart işletim sistemi planlama olanaklarınızı kullanabilirsiniz.

Testleri dağıtmak

Bir ağ üzerinden test yapıyorsanız, çalıştırılacak testleri birkaç farklı makineye dağıtmanız gerekebilir. Örneğin, merkezi sunucunuz, artık bir testi çalıştırmaya hazır olan herhangi bir istemciye çalıştırılmak üzere sıradaki bir sonraki testi atayan test denetleyicisi olabilir.

Ağda yalnızca belirli yapılandırmalarda çalışabilen bazı testler varsa, örneğin bir NT testinin bir Windows makinesine gönderilmemesi için bu bilgilerin test denetleyicisinin erişebileceği bir yerde saklanması gerekir.

Gerekli ortamları da dahil olmak üzere tüm testler hakkındaki bilgiler, testleri çalıştırmak için mevcut makineler hakkındaki bilgilerle birlikte merkezi olarak tutulursa, dağıtılmış test planlaması otomatikleştirilebilir.

Test Durumu

Bir testin amacı, yazılımın yapması gerekeni yapıp yapmadığını araştırmaktır. Test spesifikasyonu, her test için belirli girdileri ve verileri içerir ve ayrıca her testin sonucunun ne olması gerektiğini, beklenen sonucu içerir. Bir testin gerçek sonucu beklenen sonuçla eşleşirse test durumu geçilir.

(Aslında kastettiğimiz testin geçtiği değil, yazılımın bu sürümünün testin bu sürümünün geçtiğidir.) Gösterilen örnekte, yazılımın doğru olduğu Çalıştırma 1’e sahibiz, dolayısıyla gerçek sonuç beklenen sonuçla eşleşir. Araç tarafından bulunan herhangi bir fark olmadığı için bu teste Geçti durumu verir.

Çalıştırma 2’de, yazılımda artık bir kusur (*) vardır. Bu, sonuçta bazı hatalara neden olur. Beklenen sonuçla karşılaştırma yapıldığında, farklılıklar vardır. Bu nedenle araç, test durumunu Başarısız olarak atar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir