Veri Odaklı Yaklaşım
Veri Odaklı Yaklaşım
Veri güdümlü komut dosyası oluşturma yaklaşımının kullanıldığı durumlarda, işlem öncesi ve sonrası talimatlar da bir veri dosyasındaki girişler olarak tutulabilir. İşlem öncesi veya sonrası bir görev gerçekleştiren her paylaşılan komut dosyası daha sonra girdi verilerini veri dosyasından okur. Bu işe yarasa da, anahtar kelimeye dayalı yaklaşım, işleme öncesi ve sonrası görevler için çok daha uygun görünüyor.
Anahtar kelimeye dayalı yaklaşım
Anahtar kelimeye dayalı bir komut dosyası oluşturma yaklaşımının kullanıldığı durumlarda, işlem öncesi ve sonrası görevler kolayca anahtar kelimeler olarak uygulanabilir. Daha önce tartıştığımız paylaşılan komut dosyaları bu anahtar kelimeleri uygulayacaktır.
Bir test durumu tanım dosyası kullanma
Test senaryolarını bir metin dosyasında tanımlama stratejimize devam ederek, test senaryosu tanımına ön ve son işleme görevlerinin bir açıklamasını dahil etmenizi öneririz. Bu bize test senaryosunun tam bir resmini verecek ve görevlerin otomasyonunu sağlamak için kullanılabilir.
Örneğin, bir test senaryosu tanım dosyasındaki örnek test vakamızın tanımı verilen gibi görünebilir. ‘TEST MALZEMELERİ’ bölümü, testin çalışması için gerekli dosyaları içerir. ‘ÖN İŞLEME’ bölümü, test senaryosu yürütülmeden önce gerçekleştirilmesi gereken tüm ön işleme eylemlerini listeler.
Bu örnekte, aynı fikri, her bir görevin test yazılımı mimarimiz hakkında bilgi edinebildiği, her işlem öncesi ve sonrası görev için basit bir arayüz için kullandık.
Benzer şekilde, ‘SON İŞLEME’ bölümü, test senaryosu yürütüldükten sonra gerçekleştirilmesi gereken tüm işlem sonrası eylemleri listeler. TEST SONUÇLARI bölümü, testin gerçek çıktısı olan dosyaları, yani testin bir parçası olarak oluşturulması, değiştirilmesi veya kontrol edilmesi gereken dosyaların adlarını listeler.
Ön işleme, bir dizi test yürütülmeden önce gerçekleştirilen herhangi bir işlemdir, yani bir test çalıştırılmadan önce yerinde olması gereken önkoşulların ayarlanması veya geri yüklenmesi. Son işleme, bir dizi test yürütüldükten sonra gerçekleştirilen işlemdir.
Genellikle bu türden pek çok görev vardır ve bunlar, çoğunun aynı olduğu paketler halinde gelme eğilimindedir. Bu tür görevleri otomatikleştirmek nispeten kolaydır; gerçekten de, ön işleme ve işleme sonrası görevler otomatikleştirilmemişse, o zaman sahip olacağımız tek şey, otomatikleştirilmiş testlerden ziyade bazı otomatikleştirilmiş testlerdir (kurulum ve temizleme için manuel müdahale gerektirir).
Veri. MEB
Bilgisayarda veri Ne Demek
Birincil veri Nedir
Bir veri
TÜİK Veri girişi
veri.meb.gov.tr başvuru
TÜİK verileri
veri. meb hizmetiçi
Ön işlemede gerçekleştirilen tipik görevler, oluşturma (dosyalar, veritabanları veya veriler), belirli Koşulların karşılanıp karşılanmadığını kontrol etme (örn. yeterli disk alanı), dosyaları yeniden düzenleme (ana kopyaları korumak için) ve verileri dönüştürmeyi içerir.
Son işlemede gerçekleştirilen tipik görevler arasında silme (dosyalar, veritabanları, test sonucu ürünleri veya yan ürünler), kontrol etme (örn. dosyaların var olduğu), yeniden düzenleme (örn. ) veya sonuçları daha kolay işlenebilen veya görüntülenebilen bir forma dönüştürmek.
İşlem öncesi ve sonrası görevler, tek bir test durumuyla, bir Test Yazılımı Setindeki bir dizi testle veya bir Test Paketindeki tüm testlerle ilgili olabilir. Bir testin normal şekilde tamamlanmasından sonra, testin geçtiğine dair bir kaydımız olduğundan, gerçek sonuçlar ve ara sonuçlar silinebilir.
Anormal sonlandırmadan sonra, kusurların nedenlerini analiz etmede yararlı olabilecekleri için tüm dosyalar ve veriler saklanmalıdır. Paylaşılan betikler veya komut dosyaları kullanılarak ön ve son işlemenin nasıl uygulanabileceğini ve ön ve son işleme ayrıntılarının bir test senaryosu tanım dosyasında nasıl belgelenebileceğini gösteren bir örnek verilmiştir.
Sürdürülebilir Testler Oluşturma
Bu kitap, tamamen otomatik tcstware’in bakımını artırmanın yollarıyla ilgilidir. Betik açıklamalarının yaptığı gibi, betiklerin yapısı, açıklandığı gibi, sürdürülebilirlik üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Açıklandığı gibi, test verilerinin düzenlenme şekli de önemli bir faktördür.
Bununla birlikte, kontrol edilmediği takdirde, test otomasyon çabalarınızı tamamen yok etmese bile neredeyse kesinlikle bozacak olan bakım çabalarına katkıda bulunan birçok başka faktör vardır. Bu, çalışmanın başka bir yerinde ele alınmayan belirli sürdürülebilirlik konularını kapsar.
Otomatik testlerin sürdürülmesindeki sorunlar
Yazılımın yeni sürümleri, yeni işlevsellik için yeni testlere ihtiyaç olduğunu ve genellikle mevcut işlevselliğin değiştiği yerlerde mevcut testlerde yapılan değişiklikleri ifade eder. Ayrıca, sistem değiştikçe, test ettikleri işlevsellik kaldırıldığı veya yeni testler amaçlarının yerini aldığı için bazı testler gereksiz hale gelecektir.
Bütün bunlar bakım maliyetlerine katkıda bulunur. Yazılım bakımı, herhangi bir yazılım yaşam döngüsünün standart bir parçasıdır, ancak testlerin bakımı genellikle çok az düşünülür. Test belgelerini, test verilerini ve beklenen sonuçları içeren bir Test Paketi, uyguladığı yazılım kadar önemli görülmesi gereken değerli bir kaynaktır.
Manuel test cihazı değişiklikleri “anında” uygulayabildiğinden, otomatik test için bakım maliyetleri manuel testten daha önemlidir.
Otomatik testler için tüm detayların bir şekilde belirtilmesi gerekir; Aracın zekası olmadığı için aracın çalışma zamanında karar vermesine hiçbir şey bırakılamaz. Örneğin, ticari bir kuruluş için bir yazılım sistemi müşteri adlarını ve adreslerini kaydedebilir.
Bazı testler, veritabanına yeni istemciler eklemeyi içerecektir. Sistem, her müşterinin telefon numarasını içerecek şekilde değiştirilirse, testlerin ya bir telefon numarası eklemek ya da bir şekilde bu yeni alanı atlamak için değiştirilmesi gerekecektir.
‘Yeni bir müşterinin ayrıntılarını ekleyin’ talimatıyla karşılaşan bir manuel test cihazı, hayali bir müşterinin ayrıntılarını girecektir; yeni sistem telefon numarası istediğinde fark etmeyecektir.
Bu durumda testi değiştirmek gerekli değildir. Otomatik bir test ortamında, test aracına telefon numarasının ne olacağı veya alanın nasıl atlanacağı önceden söylenmelidir. Aksi takdirde, test yürütüldüğünde, test yazılımla uyumsuz hale gelir ve bu nedenle başarısız olur.
Test bakımını etkileyen bazı özellikler aşağıda sunulmuştur. Bunların her biri iki açıdan açıklanmaktadır. İlk bakış açısı, yüzeyde ‘iyi bir fikir’ gibi görünen ancak bakım maliyetleri üzerindeki herhangi bir etkiyi hesaba katmayan bakış açısıdır. Bu sığ görüş, test otomasyonuna yönelik ilk coşku ve onunla devam etme arzusu tarafından teşvik edilir.
İkinci bakış açısı, özelliğin neden olduğu potansiyel sorunlara bakar. Her özelliğin altındaki üçüncü bölüm, bakım sorunlarını azaltmak için olası çözümlere bakar. Sunulan çözümler her durumda mutlaka en iyisi değildir ve kesinlikle tek çözüm değildir. Başlamak için bir şey ve bir fikir kaynağı olarak sunulurlar.
Bilgisayarda veri Ne Demek Bir veri Birincil veri Nedir TÜİK Veri girişi TÜİK verileri Veri. MEB veri. meb hizmetiçi veri.meb.gov.tr başvuru