Adlandırma Kuralları

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Adlandırma Kuralları

14 Haziran 2023 İkili ADLANDIRMA örnekleri İkili adlandırma akrabalık ilişkileri 0
Adlandırma Kuralları

Test Takımları

Bir Test Paketi ayrıca tüm Test Yazılımı Kümesi Dizinlerinin Test Paketi olan tek bir dizinde tutulduğu bir dizin hiyerarşisidir. Üst düzey dizinin adı, Test Paketinin amacını yansıtmalıdır. Scribble hata düzeltme Test Paketimizin fiziksel uygulamasını gösterir.

Gösterilen Test Kümesi t_ScribbleBreadth’in fiziksel yapısını gösterilen aynı adlı mantıksal Test Kümesi ile karşılaştırırsanız, dosyaların artık dosya türünü yansıtan alt dizine konduğunu göreceksiniz. Bu, aynı ada sahip iki dosyanın (EditMe.dcm) fiziksel olarak nasıl ayrıldığını da gösterir. Bu dosyalardan biri datadır, yani Data alt dizinindedir; diğeri beklenen çıktıdır, yani Beklenen alt dizindedir.

Her Testware Setinin dizinlerinin hiyerarşik yapısı onları kopyalamayı ve hareket ettirmeyi çok kolaylaştırdığı gibi, aynısı Test Suite için de geçerlidir – sadece daha büyüktür.

Test Sonuçları

Tcstware mimarisi şemamızda, test sonuçlarını Test Suite’ten (yani test materyallerinden) ayrı tutuyoruz ve kendi dizin hiyerarşilerinde tutuyoruz. Üst düzey dizine seçtiğiniz herhangi bir ad verilebilir, ancak en iyisi onu ilgili Test Paketi ile ilişkilendiren bir ad verilmesidir. Scribble bug fix Test Suite’in çalışmasından üretilen Test Sonuçlarının fiziksel yapısını gösterir.

En üst düzey dizin (Test Sonuçları dizini hiyerarşisinin kökü), Test Paketindeki her Test Seti için bir alt dizin içerir. Alt dizinlerin adları Test Paketinde kullanılan adlarla aynıdır ve bunlar sırasıyla Test Paketindeki her test durumu için bir alt dizin içerir. Her test durumu alt dizini, o test durumu için tüm sonuçları içerir.

Test durumlarımızın her birinin bir numara yerine bir adı olduğunu unutmayın; örneğin, Test Seti t_ScribbleBreadth altı test durumu içerir: Kontrol Et, Biçimlendir, Listele, Kaydet, Yazdır ve MetinDüzenle.

Test durumlarına Testl, Test2 vb. şeklinde atıfta bulunmak belki daha gelenekseldir, ancak böyle bir adlandırma kuralı bize test durumları hakkında hiçbir şey söylemez, bu nedenle amaçlarını yansıtan adlar seçtik. (Test Kümesinin adı bize bunların Karalama uygulaması için genişlik testleri olduğunu söyler. Test senaryosu adları bize bunların hangi özelliğin genişlik testleri olduğunu söyler.)

Her bir test senaryosu alt dizininin içeriği, tamamen test senaryosunun kendisine bağlıdır. Örneğimizde, her bir otomatik test senaryosu, test senaryosu yürütmesinin denetim izini içeren bir günlük dosyası (Log.txt) oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Bu, test betiklerindeki talimatlar tarafından çıktısı alınan ve test aracının kendisi tarafından çıktısı alınan mesajları içerebilir.


Paragrafta adlandırma Nedir
İkili ADLANDIRMA örnekleri
İkili adlandırma akrabalık ilişkileri
İkili adlandırma ilk adı neyi ifade eder
Canlıların adlandırılmasında ikili adlandırma yöntemi kullanılmaktadır
İkili adlandırma nedir
Adlandırma Nedir
Adlandırma Kimya


Ayrıca, test senaryosunun durumunu açıklayan tek bir anahtar sözcük içeren bir durum dosyasına (Status.txt) sahiptir (genellikle BAŞARILI veya BAŞARISIZ, ancak diğer olası durumların tartışılması için). Bir fark raporu (Diffs.txt), yalnızca beklenmeyen farklılıklar bulunduğunda mevcuttur.

Bu örnekte, biri “Biçimlendir” test senaryosunun sonuçlarında ve diğeri “Yazdır” test senaryosunun sonuçlarında olmak üzere iki fark raporu vardır. (Rejim fark raporlarımızda, yapılan tüm karşılaştırmalar tarafından bulunan farklılıkların bir listesi bulunur, bu, farklılıkları görüntülemek için birden fazla dosya açma zorunluluğunu ortadan kaldırır.) Test sonuçları hiyerarşisindeki diğer dosyaların çoğu, Scribble belgeleridir. 

Test otomasyon rejimimizde, test otomasyon aracı, sonuç ağacı kök dizininin altında alt dizin yapısının oluşturulmasından sorumludur. Bir Test Setindeki bir test durumu yürütüldüğünde, sonuç hiyerarşisinde karşılık gelen test durumu alt dizini oluşturulur. Alt dizin zaten varsa, içindeki her şey silinir.

Bu ilke, aynı dizinde farklı test çalıştırmalarından elde edilen sonuçların bir karışımı olduğu bir durumla karşılaşmamamızı sağlar. Bir önceki test çalışmasından elde edilen sonuçların saklanması gerekiyorsa, yeni test çalışması için yeni bir test sonucu hiyerarşisi kullanılabilir veya test çalıştırılmadan önce eski test sonuçları arşivlenebilir. Test Seti sonuç dizini, Test Paketindeki ilk test durumu çalıştırıldığında oluşturulur.

Adlandırma Kuralları

Her iyi test yazılımı mimarisi uygulaması, hemen hemen her şey için mantıklı bir adlandırma kuralına sahip olacaktır. Betikler, veri dosyaları, beklenen sonuçlar, belgeler ve hatta test durumlarının kendileri mantıklı adlandırma kuralları için adaydır.

Bazı sözleşmelere duyulan ihtiyaç oldukça açıktır. Örneğin 100 otomatikleştirilmiş testten oluşan nispeten küçük bir koleksiyon düşünün. Bu kolayca 500 ila 1000 dosya arasında herhangi bir şeyi içerebilir. Bunların hepsine rasgele adlar verilseydi, belirli bir komut dosyasını veya veri dosyasını izole etmek oldukça zor olurdu.

Bir kural, tüm betikleri ‘script’ ön ekiyle ve tüm veri dosyalarını ‘data’ ön ekiyle adlandırmak olabilir, örneğin betikl, betik2, betikler, data, data2, data3, vb. Bu, betikleri ayırt etmemize yardımcı olur ve veri dosyaları, ancak bunun ötesinde pek yardımcı olmuyor. Genellikle dosya adlarında dosya türünü gösteren uzantılar bulunur, bu nedenle bu bilgiyi tekrar etmemize gerek yoktur.

Bizim görüşümüze göre, iyi bir adlandırma kuralının amacı, tekrarlayıcı veya gereksiz yere şifreli olmadan yararlı ve anlamlı olmasıdır.

Bir dosyanın adından (veya başka herhangi bir şeyin adından, örneğin dizinler veya klasörler, veritabanları ve hatta test senaryolarından) derleyebilmeyi isteyebileceğimiz bilgi parçaları, içeriğinin türü ve amacıdır. ilişkilidir. Yalnızca dosyanın adına değil, aynı zamanda bulunduğu dizinin (veya klasörün) adına da sahibiz. Örnek test mimarimizde, Test Gereçleri Setleri için aşağıdaki kuralı benimsedik:

Bir Test Yazılımı Setinin adı, Test Yazılımı Setinin türünü belirten tek bir küçük harfle başlar (Komut Dosyası Seti için s, Veri Seti için d, Test Seti için t ve Yardımcı Program Seti için u) ve bunu bir alt çizgi karakteri takip eder. Adın geri kalanı, her biri büyük harfle başlayan bir veya daha fazla kelime veya kısaltmadan oluşur. Belirli bir uygulamayla ilişkili Test Gereçleri Setlerinin ilk sözcüğü uygulama adına sahiptir. Diğer sözcükler, test senaryoları tarafından uygulanan veya test yazılımı tarafından desteklenen işlevi veya eylemi belirtmelidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir