Komut Dosyaları

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Komut Dosyaları

26 Mayıs 2023 Komut dosyası nasıl Açılır Komut dosyası uygulaması 0
Ön ve Son İşleme

Komut Dosyaları

Ayrıntılı komut dosyaları birçok nokta ile gelir. Gösterilen örnek, uygulama veya iş amaçlı kullanımı hakkında nispeten az bilgiye sahip personel tarafından gerçekleştirilebilecek tipik bir çok kapsamlı manuel komut dosyasıdır. Komut dosyasının beklenen sonuçları burada kesin olarak gösterilmektedir (ayrıntılı komut dosyasının en ayrıntılı biçimi olarak).

Bu durumda, yazılım nispeten kararlıysa, test komut dosyası aslında ekran görüntülerini beklenen sonuçlar olarak gösterebilir. Ayrıntılı komut dosyası daha sonra görünecektir.

Beklenen sonuçlar için biraz daha az ayrıntılı bir format, örneğin, beklenen hata mesajının tam metnini vermek yerine ‘görüntülenen hata mesajı’ diyebilir.

Ayrıntılı bir betik ile manuel testin adımları, resimli:

1. tam olarak ne yapacağınızı okuyun;
2. Komut dosyasındaki girdileri tam olarak girin;
3. Ekranda beliren yanıtı izleyerek yazılımın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Ayrıntılı manuel komut dosyalarının avantajları şunlardır:

» testçiler, aynı betiklerden tam olarak aynı testleri (yani, manuel regresyon testinin olabileceği kadar kesin) yapacaktır (elbette insan hatasına tabidir – bu, insanlar sıkıldığında önemsiz değildir);
» testlerin ortaya çıkardığı yazılım hatalarının tekrarlanabilir olma olasılığı çok daha yüksektir;
* Talimatlar eksiksiz ve ayrıntılı olduğundan herkes testi yapabilir;
» girdiler ve beklenen sonuçlar hakkındaki tüm bilgiler komut dosyasında verildiği için otomatikleştirmek daha kolaydır.

Ayrıntılı manuel komut dosyalarının dezavantajları şunlardır:

• oluşturulması pahalıdır (çok çaba gerektirir);
• genellikle çok sayıda gereksiz metin vardır (örneğin, ‘Enter’ kelimesi birçok kez görünür), ancak kesinlikle böyle olması gerekmez;
• betikler, ortak eylemlerin yeniden kullanılmasına uygun değildir;
• ayrıntılı oldukları için bilgi bulmayı ve sürdürmeyi zorlaştırırlar;
• Testi yapan kişinin düşünme veya yaratıcı olma kapsamı olmadığı için çalıştırması çok sıkıcıdır, bu nedenle hata yapma olasılığı daha yüksektir.

Ayrıntılı bir test komut dosyası, her bir test senaryosunun nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin ayrıntılı bilgiler içerdiğinden, test uzmanının uygulama hakkında herhangi bir bilgiye ihtiyacı yoktur. Test araçlarının test ettikleri uygulamalar hakkında bilgisi yoktur; aslında test araçlarının hiçbir zekası yoktur.

Bununla birlikte, onlar mükemmel iş atlarıdır. Asla şikayet etmezler, asla sıkılmazlar veya dikkatleri dağılmaz ve asla tatil veya hastalık izni istemezler, ancak yıl boyunca gece gündüz çalışırlar. Ne yazık ki, yapmaları gereken her şeyin özenli bir şekilde ayrıntılı olarak anlatılması gerekiyor.


Komut dosyası oluşturma
Komut dosyası indir
Komut dosyası uygulaması
Komut dosyası nedir
Komut dosyası nasıl Açılır
Web komut dosyasi virüsü ne demek
Google Ads komut Dosyaları
Web komut dosyasi virüsleri ne demek


Bu nedenle ayrıntılı bir komut dosyası, teoride otomasyon için iyi bir başlangıç noktasıdır, çünkü tüm ayrıntılar belirtilmiştir. Ancak, ayrıntılı kılavuz komut dosyaları genellikle herhangi bir test aracının anlayabileceği bir biçimde yazılmaz. Bu durumda, manuel komut dosyalarının bir test aracının işleyebileceği otomatik komut dosyalarına çevrilmesiyle ilişkili bir ek yük vardır.

Bu nedenle bilgiler, bir kez manuel betiklerde ve yine otomatik komut dizilerinde olmak üzere iki kez belgelenir. Mevcut ayrıntılı testler otomatikleştirilirken kaçınılmaz olsa da, bu, yeni testler aynı şekilde belgelenirse israf olacak bir tekrarlamadır.

Verimlilik için, insanlar tarafından okunabilen ve anlaşılabilen ve doğrudan bir test aracı tarafından kullanılabilen yeni bir test dokümantasyonu gereklidir.

Ayrıntılı manuel test komut dosyalarının otomatikleştirilmesi, otomatikleştiriciyi test senaryosu tasarımının kalitesiyle ilgili sorumluluktan kurtararak, testleri en iyi şekilde nasıl otomatikleştireceğine odaklanmasına olanak tanır. Otomatörün uygulamayı, işi veya test durumlarını anlaması gerekmez çünkü tüm bilgiler belgelenmiştir.

Test Yürütmeyi Otomatikleştirme

Test yürütmeyi otomatikleştirmenin bir test yürütme aracının kullanımını içermesi gerektiğini varsaymak doğaldır, ancak aslında en azından bir miktar test yürütme otomasyonu elde etmenin tek yolu bu değildir. Örneğin, kullanıcı etkileşimi içermeyen toplu programlar ve diğer programlar belki de otomatikleştirilmesi en kolay olanlardır. Verileri ayarlamak, programı çağırmak ve sonuçları karşılaştırmak için basit bir komut dosyası kullanılabilir.

Modern test araçlarının sunduğu ek tesislerin çoğundan yoksun olsa da temel işleri otomatik hale getirecektir. Diğer seçenekler, ticari bir aracın bulunmadığı, uygun olmadığı veya mevcut olmadığı kişiler için geçerli olabilir; örneğin, yürütme sonrası karşılaştırma, açıklanan ön ve son işleme, açıklanan veya ‘test modunda’ çalışabilmesi için uygulamayı değiştirme.

Test Girişini Otomatikleştirme

Bu bölümün geri kalanında, çoğu insanın yapacağı şey olduğundan, testi otomatikleştirmek için ticari bir test yürütme aracının kullanılacağını varsayacağız. Gösterilen manuel test durumu için tüm eylemleri gerçekleştirirken test aracımızın kayıt veya yakalama özelliğini açıyoruz.

Araç, test cihazı tarafından yapılan tüm eylemleri kaydedecek ve bunları aracın okuyabileceği bir biçimde bir komut dosyasına yazacaktır. Kayıtlı komut dosyamız test girdilerini içerecektir (metin ve fare hareketleri dahil). Araç daha sonra komut dosyasını okuyarak ve içindeki talimatları uygulayarak test edicinin eylemlerini tekrarlayabilir. Komut dosyası, erişilebilen ve düzenlenebilen bir dosyada tutulacaktır.

Komut dosyaları manuel olarak da oluşturulabilir, ancak genellikle aracın anlayabileceği resmi bir dilde yazıldıklarından, komut dosyalarını yazmak (veya düzenlemek) en iyi programlama bilgisine sahip kişiler tarafından yapılır. Bu, bir test aracının yakalama olanaklarının gerçekten çok çekici görünmesini sağlar, çünkü manuel olarak gerçekleştirilen bir test durumunun kaydı sırasında oluşturulan komut dosyası, aracın tam olarak aynı test durumunu gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu komut dosyasının aynısıdır.

Kaydedilen Komut Dosyasını Yeniden Oynatma

Manüel olarak gerçekleştirilen örnek test durumumuzu kaydettiğimizi ve şimdi yeniden oynatmak istediğimizi varsayalım. Ne olacağını tasvir ediyor. Ülkeler.scp olarak adlandırdığımız test betiği, daha sonra Scribble’ı çağıran ve bilgisayar klavyesinin başında gerçek bir insanmış gibi çalıştıran araç tarafından okunur.

Test aracının gerçekleştirdiği eylemler ve Karalama’ya etkili bir şekilde yazdığı bilgiler tam olarak test komut dosyasında açıklandığı gibidir. Test senaryosunun yürütülmesi sırasında, okuması, bilgileri bilgisayar ekranına vermesi ve son olarak düzenlenen belgeyi ülkeler adlı bir dosya olarak çıktısı alması sağlanır.

Test aracı, test senaryosu çalıştırılırken neler olduğu hakkında bilgi içeren bir günlük dosyasıcountry.log oluşturur. Günlükler genellikle çalıştırıldığı zaman, kimin çalıştırdığı, yapılan karşılaştırmaların sonuçları ve test aracının betiklerdeki talimatlarla çıktısını alması gereken mesajlar gibi ayrıntıları içerir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir