İnternetteki Grafikler – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

İnternetteki Grafikler – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma

17 Mayıs 2023 İnvesting anlık veri Nasıl alınır İnvesting anlık veri ücreti İnvesting canlı grafik 0
Yazılım Değerlendirme Raporları

İnternetteki Grafikler

İnternet, son on yılda en dinamik yeni teknoloji olmuştur. Birçok web tabanlı 3B modelleme, işleme ve animasyon araçları ortaya çıkmıştır. Web3D’nin eğitimin, görselleştirmenin, reklamın, alışverişin, iletişimin ve eğlencenin geleceği olacağını öngörmek zor değil.

Şu anda çoğu Web3D aracı, genel bir web tarayıcısı için ayrı eklentilerdir. Araçların çoğu, VRML tarayıcısı ve Java3D programlama ortamı gibi OpenGL veya Direct3D üzerine kuruludur.

Sanal Gerçeklik Modelleme Dili (VRML)

VRML, İnternet üzerinden 3B nesneler ve ortamlar sunan bir sahne tanımlama dilidir. Aynı zamanda bir 3D dünyanın düzenini ve içeriğini tanımlayan bir dosya formatıdır. VRML dünyaları genellikle .html yerine .wrl veya .wrl.gz dosya uzantısına sahiptir.

Bir web tarayıcısı .wrl dosya uzantılı bir dosya gördüğünde, genellikle bir eklenti görüntüleyici olan VRML motorunu başlatır. Karmaşık etkileşimli 3B dünyalar içeren bir VRML dosyası, boyut olarak sıradan bir HTML sayfasına benzer.

Java3D

Sun Microsystem tarafından geliştirilen Java3D, birden çok platformda çalışan ve İnternet üzerinden dağıtılabilen sahne grafiği tabanlı bir 3B API’dir. 3B grafikler, Java uygulamaları ve uygulamalarıyla kolayca entegre edilebilir. Program ve kullanıcı etkileşimlerine göre kontrol edilen ve manipüle edilen VRML ve diğer 3D dosyalar Java3D ortamına yüklenebilir.

Düşük grafik kitaplıklarına ek olarak, bireyler ve şirketler tarafından Java3D’ye benzer birçok yeni web tabanlı 3D API motoru geliştirilmiştir. VRML, HTML, Java, Java3D, Akış Ortamı ve dinamik veri tabanı, yeni bir tür 3B Hiper Ortam Web sitesini mümkün kılacak gelişen teknolojilerdir.

Düşük Düzeyli Grafik Kitaplıkları

Alt düzey bir grafik kitaplığı veya paketi, grafik işlevlerini tanımlayan bir standarttır. Grafik donanımına, yani uygulama programcısının arayüzüne (API) yönelik bir yazılım arayüzüdür.

İlkel geometrik modelleri ve bunların sayısallaştırılacak ve görüntülenecek özniteliklerini belirtebilen bir dizi grafik işlevi veya çıktı alt yordamı sağlar. Bazı grafik alt programları veya işlevleri, hız verimliliğini artırmak için özel grafik donanımıyla entegre edilmiştir.

Bu nedenle, belirli platformlarda uygulanan bazı grafik kitaplıkları aygıta bağımlıdır. Her grafik aracı veya uygulaması, belirli bir alt düzey grafik kitaplığının üzerine inşa edilmiştir.

OpenGL ve Mesa

OpenGL, en yaygın şekilde benimsenen cihazdan bağımsız 3B grafik API’sidir. İlk olarak SGI tarafından erken cihaza bağımlı GL’sinden (grafik kitaplığı) geliştirilmiştir. Artık önde gelen bilgisayar şirketlerinin yer aldığı OpenGL Mimarisi İnceleme Kurulu (ARB), OpenGL teknoloji standardını kontrol ediyor. Bu çalışmanın temel grafik ilkelerini tanıtmak için API olarak OpenGL kullandık.

Mesa, Brian Paul tarafından, o sırada OpenGL’yi desteklemeyen UNIX platformlarında OpenGL işlevlerini simüle etmek için geliştirildi. Bugün Mesa, Linux’ta en uygun OpenGL API’si ve öğrencilerin ve geliştiricilerin kullanması ve çalışması için açık bir yazılım uygulamasıdır.


İnvesting canlı grafik
İnvesting anlık veri ücreti
Borsa grafik çizme programı
İnvesting anlık veri Nasıl alınır
İnvesting grafik
TradingView grafik
En iyi borsa grafik programı
Borsa grafik yorumlama


Direct3D/DirectX

Microsoft’un Direct3D’si, Windows platformu için fiili standart 3D grafik API’sidir. OpenGL ile karşılaştırılabilir bir özellik setine sahiptir. Hem Direct3D hem de OpenGL, PC donanımı grafik kartı satıcıları tarafından geniş çapta desteklenir.

Direct3D, COM (Bileşen Nesne Modeli) nesneleri olarak kullanılabilen bir dizi API (DirectDraw, DirectSound, DirectPlay, Direct3D, DirectInput) olan DirectX’in bir parçasıdır. Bu API’ler, Windows platformunda gerçek zamanlı, yüksek performanslı oyunlar ve diğer uygulamalar geliştirmek için nesneler ve işlevler sağlar.

PHIGS ve GKS-3D

PHIGS ve GKS-3D, 1980’lerde tanımlanan uluslararası standartlardır. Bazı üst düzey grafik paketleri PHIGS veya GSK-3D üzerinde geliştirilmiştir. Birçok OpenGL ve Direct3D işlevi, PHIGS veya GKS-3D işlevlerinden geliştirilmiştir.

QuickDraw3D ve XGL

QuickDraw3D, Apple Computer tarafından QuickTime’ın üzerine uygulanan nispeten yeni bir grafik kitaplığıdır. XGL, SUN Microsystems tarafından geliştirilen bir grafik kitaplığıdır. Bir XGL uygulaması, Sun’ın OpenWindows ortamındaki X11 sunucusu gibi, X11 uyumlu bir sunucu tarafından yönetilen bir pencere ortamında çalışır. Hem QuickDraw3D hem de XGL, doğrudan 3B ilkel çizimleri içerir.

Görselleştirme

Görselleştirme, yani karmaşık olaylara ilişkin fikir edinmek için bilgisayar grafiklerinin kullanılması güçlü bir araçtır. Mekansal ve mühendislik verileri için AVS, CFD verileri için Star-CD ve medikal görüntü verileri için 3DVIEWNIX gibi belirli uygulamalar için bir grafik kitaplığı üzerine inşa edilmiş birçok görselleştirme aracı geliştirilmiştir. Bazıları daha genelken, diğerleri belirli veri türlerine daha özeldir.

Anlayışlı görselleştirme çözümleri sağlarlar, ancak genel bir araç olarak düşük seviyeli bir grafik kitaplığının esnekliğini az çok kaybederler. Görselleştirme aracını uygulamamızla iyi bir şekilde eşleştirmemiz veya bir grafik kitaplığından kendi görselleştirme uygulamamızı geliştirmemiz gerekiyor.

Görselleştirme, bize belirli soyut veriler ve semboller hakkında fikir veren resimler yapmak için grafikleri kullanır. Resimler doğrudan verilerin açıklamasını tasvir edebilir veya verilerin içeriğini tamamen yenilikçi bir biçimde sunabilir.

Farklı uygulama alanlarında birçok ticari ve ücretsiz görselleştirme yazılım paketi bulunmaktadır: tıbbi görüntüleme, hesaplamalı akışkanlar dinamiği görselleştirmesi, büyük veri seti görselleştirmesi, bilgi görselleştirmesi, vb.

Görselleştirme araçlarını kategorize etmek zordur çünkü araçların çoğu birçok farklı uygulamayı kapsayan çeşitli işlevler içerir. Birçok aracın örtüşen görselleştirme işlevleri vardır.

Bazı araçlar, etkileşimli modelleme, animasyon, simülasyon ve grafiksel kullanıcı arabirimi oluşturma yeteneklerini içerir. Aşağıda, farklı uygulamalar için örnek olarak çeşitli görselleştirme araçlarını kısaca tanıtıyoruz.

AVS/Express, IRIS Explorer, Data Explorer, MATLAB, PV-WAVE, Khoros ve VTK çok amaçlı görselleştirme ticari ürünleridir. AVS/Express’in mühendislik analizi, CFD, tıbbi görüntüleme ve GIS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) dahil olmak üzere birçok bilimsel alanda uygulamaları vardır. OpenGL üzerine inşa edilmiştir ve birden çok platformda çalışır.

IRIS Explorer, 3D veri görselleştirme, animasyon ve manipülasyon için görsel programlama ortamı içerir. IRIS Explorer modülleri, kullanıcıların veri koleksiyonlarını etkileşimli olarak analiz etmelerini ve sonuçları görselleştirmelerini sağlayan birbirine takılabilir. IRIS Explorer, etkileşimli bir 3B nesne sahnesi yönetimi, manipülasyonu ve animasyon aracı olan OpenInventor’ın üzerine inşa edilmiştir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir