Yineleyici Protokolü – Python Analizi Yaptırma Fiyatları – Python Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Python Analizi Yaptırma – Python Dili

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Yineleyici Protokolü – Python Analizi Yaptırma Fiyatları – Python Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Python Analizi Yaptırma – Python Dili

8 Mart 2023 Python Fonksiyonlar örnek Python format Nedir Python result Nedir 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Yineleyici Protokolü

Yineleme yapmak, bir şeyi birkaç kez tekrarlamak anlamına gelir – döngülerle yaptığınız şeyi. Şimdiye kadar for döngülerinde yalnızca dizileri ve sözlükleri yineledim, ancak gerçek şu ki diğer nesneler üzerinde de yineleme yapabilirsiniz: __iter__ yöntemini uygulayan nesneler vardır.

__iter__ yöntemi, herhangi bir argüman olmadan çağrılabilen next adlı bir yönteme sahip herhangi bir nesne olan bir yineleyici döndürür. Sonraki yöntemi çağırdığınızda, yineleyici “sonraki değeri” döndürmelidir. Yöntem çağrılırsa ve yineleyicinin döndürecek başka değeri yoksa, bir StopIteration istisnası oluşturmalıdır.

Ne anlamı var diyorsun? Neden sadece bir liste kullanmıyorsunuz? Çünkü çoğu zaman aşırı olabilir. Değerleri tek tek hesaplayabilen bir işleviniz varsa, bunlara tek tek ihtiyacınız olabilir, bir listede depolanan tümüne birden değil. Değer sayısı fazlaysa, liste çok fazla bellek kaplayabilir. Ancak başka nedenler de var: yineleyicileri kullanmak daha genel, daha basit ve daha şık. Bir listeyle yapamayacağınız bir örneğe bakalım, çünkü listenin sonsuz uzunlukta olması gerekir.

Yineleyicinin, aslında yineleyicinin kendisini döndürecek olan __iter__ yöntemini uyguladığına dikkat edin. Çoğu durumda, _ _iter_ _ yöntemini for döngüsünde kullanacağınız başka bir nesneye koyarsınız. Bu, yineleyicinizi döndürür. Yineleyicilerin ek olarak kendi __iter__ yöntemini uygulamaları önerilir (benim burada yaptığım gibi self’i döndürür), böylece kendileri doğrudan for döngülerinde kullanılabilirler.

Yineleyicilerden Diziler Oluşturma

Yineleyiciler üzerinde yinelemeye ek olarak (normalde yaptığınız budur), bunları dizilere dönüştürebilirsiniz. Dizi kullanabileceğiniz çoğu bağlamda (dizin oluşturma veya dilimleme gibi işlemler dışında), bunun yerine bir yineleyici kullanabilirsiniz. Bunun yararlı bir örneği, list yapıcısını kullanarak bir yineleyiciyi açıkça bir listeye dönüştürmektir.

Oluşturucular (tarihsel nedenlerle “basit oluşturucular” olarak da adlandırılırlar) Python için nispeten yenidir ve (yineleyicilerle birlikte) belki de yıllardır ortaya çıkan en güçlü özelliklerden biridir. Üreteçler, normal işlev sözdizimi ile tanımlanan bir tür yineleyicilerdir. Tam olarak nasıl çalıştıkları en iyi şekilde örneklerle gösterilir. Önce onları nasıl yaptığınıza ve kullandığınıza bir göz atalım ve ardından kaputun altına bir göz atalım.

Jeneratör yapmak basittir; tıpkı bir işlev yapmak gibi. Eminim artık eski güzel Fibonacci dizisinden sıkılmaya başladınız, o yüzden başka bir şey yapayım. İç içe geçmiş listeleri düzleştiren bir işlev yapacağım. Argüman, buna benzer bir liste olabilir.

Bu işlevin çoğu oldukça basittir. Önce, sağlanan iç içe geçmiş listenin tüm alt listelerini yineler; daha sonra sırayla her bir alt listenin öğeleri üzerinde yinelenir. Örneğin, son satır print öğesi olsaydı, işlevi anlamak kolay olurdu, değil mi?

Yani burada yeni olan verim beyanıdır. Bir verim ifadesi içeren herhangi bir işleve oluşturucu denir. Ve bu sadece bir adlandırma meselesi değil; sıradan işlevlerden oldukça farklı davranacaktır.

Aradaki fark, dönüşte yaptığınız gibi tek bir değer döndürmek yerine, her seferinde bir tane olmak üzere birkaç değer elde edebilmenizdir. Her değer verildiğinde (verimli), fonksiyon donar: Yani tam olarak o noktada çalışmasını durdurur ve yeniden uyandırılmayı bekler. Olduğunda, durduğu noktada yürütmeye devam eder.


Python Fonksiyonlar örnek
Python dizeler
Python format Nedir
Python Kodlama sitesi
Python, JSON
Python result Nedir
Python class örnekleri
Python liste kodları


Özyinelemeli Bir Üretici

Bir önceki bölümde tasarladığım üreteç yalnızca iki düzey derinliğe yerleştirilmiş listelerle başa çıkabiliyordu ve bunu yapmak için iki for döngüsü kullandı. Ya keyfi olarak derin bir şekilde iç içe geçmiş bir dizi listeniz varsa?

Örneğin, bunları bir ağaç yapısını temsil etmek için kullanabilirsiniz. (Bunu belirli ağaç sınıflarıyla da yapabilirsiniz, ancak strateji aynıdır.) Her iç içe geçme düzeyi için bir for döngüsüne ihtiyacınız vardır, ancak kaç düzey olduğunu bilmediğiniz için çözümünüzü şu şekilde değiştirmeniz gerekir: daha esnek olun. Özyinelemenin büyüsüne dönme zamanıdır.

Flatten çağrıldığında, iki olasılığınız vardır (özyinelemeyle uğraşırken her zaman olduğu gibi): temel durum ve özyinelemeli durum. Temel durumda, işleve tek bir öğeyi (örneğin, bir sayı) düzleştirmesi söylenir, bu durumda for döngüsü bir TypeError yükseltir (çünkü bir sayı üzerinde yinelemeye çalışıyorsunuzdur) ve oluşturucu basitçe sonuç verir.

Bununla birlikte, bir listeyi (veya yinelenebilir herhangi bir listeyi) düzleştirmeniz söylendiyse, biraz çalışmanız gerekir. Tüm alt listeleri gözden geçirirsiniz (bazıları gerçekten liste olmayabilir) ve üzerlerinde düzleştirmeyi çağırırsınız. Ardından, başka bir for döngüsü kullanarak düzleştirilmiş alt listelerin tüm öğelerini verirsiniz. Biraz büyülü görünebilir ama işe yarıyor.

Daha Güvenli Hale Getirmek

Bununla birlikte, bununla ilgili bir sorun var. İç içe dize benzeri bir nesne (dize, Unicode, UserString vb.) söz konusudur.

■Not : Düzleştirme işlevinde dize benzeri nesneler üzerinde yineleme yapmamanızın iki ana nedeni vardır. İlk olarak, dize benzeri nesneleri düzleştirilmesi gereken diziler olarak değil, atomik değerler olarak ele almak istiyorsunuz.

İkincisi, bunların üzerinde tekrar yapmak aslında sonsuz yinelemeye yol açar çünkü bir dizgenin ilk elemanı bir uzunluğunda başka bir dizidir ve bu dizginin ilk elemanı dizginin kendisidir.

Bununla başa çıkmak için, jeneratörün başına bir test eklemelisiniz. Nesneyi bir dizeyle birleştirmeye çalışmak ve bir Type Error sonucu olup olmadığını görmek, bir nesnenin dize benzeri olup olmadığını kontrol etmenin en basit ve en hızlı yoludur. 

Gördüğünüz gibi, + ” iç içe geçmiş ifade bir TypeError oluşturursa yok sayılır; ancak, ifade bir TypeError oluşturmazsa, iç try deyiminin else yan tümcesi kendi TypeError’unu oluşturur. Bu, dize benzeri nesnenin olduğu gibi verilmesine neden olur (dış hariç yan tümcesinde).

Burada tip denetimi yapılmadığına dikkat edin. Yuvalanmışın bir dizge olup olmadığını (ki bunu isinstance kullanarak yapabilirim) test etmiyorum, sadece bir dizge gibi davranıp davranmadığını (yani, bir dizgeyle birleştirilebilir) test ediyoruz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir