Optimum Bölme Çıkışı – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Optimum Bölme Çıkışı – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Mart 2022 İkiye bölme metodu Python Sayısal Analiz calculator Yer Değiştirme Yöntemi SAYISAL Analiz 0
Optimum Bölme Çıkışı – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

Optimum Bölme Çıkışı

Tanımlayıcı İstatistikler tablosu, her bir orijinal alan için durumların sayısını ve minimum ve maksimum değerlerin yanı sıra benzersiz orijinal değerlerin sayısını ve her yeni bölmeli alan için oluşturulan bölme sayısını görüntüler. Verilerimizde, Stereolar ve Hoparlörler değişkenleri için iki bölme, değişken TV’ler için üç bölme oluşturulduğunu görebiliriz.

Model Entropi tablosu, her yeni ikili değişken için entropi değerlerini gösterir. Tabloda belirtildiği gibi, daha düşük entropi puanları, ikili ve süpervizör değişkenleri arasında daha güçlü bir ilişki ile ilişkilidir. Bizim durumumuzda tüm entropi puanları benzerdir; ancak, değişkenin yeni ikili sürümü olan Stereos, diğer ikili değişkenlere göre süpervizör değişkeni ile biraz daha güçlü bir ilişkiye sahiptir.

Gruplandırma özet tabloları, yeni oluşturulan her değişken için kutu sayısını ve bitiş noktalarını görüntüler. Ayrıca, yeni oluşturulan ikili değişkenlerin süpervizör değişkeni ile nasıl ilişkili olduğunu görebiliriz. Örneğin verilerimizde, Stereos değişkeni için iki bölme oluşturulduğunu ve ilk bölmenin negatif sonsuzdan bire tüm değerleri yakaladığını, ikinci bölmenin ise ikiden pozitif sonsuza kadar tüm değerleri yakaladığını görebiliriz (sunu Bu uç noktaların sayısı, Optimal Gruplama Seçenekleri iletişim kutusunda kontrol edilir).

İlk kutunun, kaybolan müşterilerle ilişkili olduğunu da görebiliriz, çünkü bu kutudaki 422 vakadan 361’i (%86) kayıp müşterilerdir. Bu arada, ikinci kutu mevcut müşterilerle ilişkilidir, bu kutudaki 2916 vakadan 1828’i (%63) mevcut müşterilerdir.

Şimdi değişkenlerin ikili sürümlerini oluşturduk: Stereolar, TV’ler ve Hoparlörler. Basit bir test olarak, bu değişkenlerin bu ikili versiyonlarının gerçekten de sonuç değişkeni Status ile orijinal değişkenlerden daha güçlü bir şekilde ilişkili olup olmadığını belirlemek için hızlı bir analiz yapabiliriz. Bunu yapmak için aşamalı bir lojistik regresyon çalıştıracağız.

Lojistik regresyonu kullanmak için:

1. Analiz menüsünü seçin, Regresyon’u seçin ve ardından İkili Lojistik’i seçin.
2. Gösterildiği gibi:
a. Durum değişkenini Bağımlı kutusuna yerleştirin.
B. Stereos, TVs, Speakers, Stereos_bin, TVs_bin ve Speakers_bin değişkenlerini Ortak Değişkenler kutusuna yerleştirin.
C. Yöntem kutusunda İlet:LR’yi seçin.

Şimdi sonuç değişkenimizi ve tahmin edicileri belirledik. Forward:LR yöntemi, sonuç değişkeni ile en güçlü ilişkiye sahip olan tahmin değişkenini seçen bir aşamalı lojistik regresyon biçimidir. İkinci sonuç değişkeni ile en güçlü ikinci ilişkiye sahip olan tahmin değişkenini seçecektir (önceden seçilen değişkenleri kontrol ettikten sonra) vb. Forward:LR yöntemi, artık ek önemli tahmin edicileri dahil edemediğinde duracaktır.

3. Tamam’a tıklayın.

Bu lojistik regresyonun amacı yalnızca Hoparlörler, TV’ler ve Stereolar değişkenlerinin ikili sürümlerinin sonuç değişkeni olan Status ile orijinal değişkenlerden daha güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu göstermek olduğundan, gösterilen çıktıyı bulana kadar çıktıyı kaydırın. .

Denklem tablosundaki Değişkenler, denklemdeki ilk değişkenin Stereos_bin olduğunu ve bunun sonuç alanı durumuyla en güçlü ilişkisi olan değişken olduğunu gösterir (bu arada, bu aynı zamanda en düşük entropi puanına sahip değişkendir). Modele kabul edilen ikinci değişken TVs_bin idi ve bu, denklemdeki önceki değişkenler için kontrol edildikten sonra sonuç değişkeni ile en güçlü ikinci ilişkisi olan değişkendir.

Modeldeki üçüncü değişken Speakers_bin’di ve bu, denklemdeki önceki değişkenler için kontrol edildikten sonra sonuç değişkeniyle üçüncü en güçlü ilişkiye sahip değişkendir. Bu basit gösterimde, ikili değişkenlerin tümünün sürekli karşılıkları yerine seçildiğine dikkat edin; bu nedenle, Optimal Gruplama prosedürü, süpervizör değişkeni ile ilgilenilen değişkenler arasındaki ilişkiyi en üst düzeye çıkaran ikili değişkenleri başarıyla yarattı.


Sayısal Analiz calculator
Yer Değiştirme Yöntemi SAYISAL Analiz
İkiye bölme metodu Python
Kiriş metodu örnek soru
SAYISAL analiz Formül Kağıdı
SAYISAL ANALİZ yöntemleri
SAYISAL ANALİZ PDF
İkiye Bölme metodu c++


IBM SpSS Neural Networks ile Karmaşık Etkileşimleri Modelleme

Bu bölümde, IBM SPSS Statistics Neural Networks modülünde bulunan bir teknik olarak yapay sinir ağlarını keşfetmek için bir gösteri ve iki farklı örnek olay incelemesi kullanacağız. Bu arada, bazı genel veri madenciliği becerilerini de öğreneceğiz.

Özellikle, bölümler oluşturmak için ayrılmış bir menü olmasa da SPSS İstatistiklerinde bir bölüm değişkeninin nasıl oluşturulacağını ve kullanılacağını öğreneceğiz. Ayrıca bazı teorileri tartışacağız, ancak tekniğin neden ve nasıl olduğu ile ilgili olarak bilinmesi gerekenlere odaklanacağız. Bunun için önemli bir strateji, doğrusal regresyonu bir karşılaştırma noktası olarak kullanmak olacaktır.

Bir dizi başka ilgili konuyu keşfedebiliriz, ancak araştırdığımız konularda yeterli derinliğe ulaşmak amacıyla onları burada takip etmemeyi seçiyoruz. Sadece çok katmanlı algılayıcıları tartışacağız. Başka bir tür yapay sinir ağı (YSA) olan radyal tabanlı fonksiyonların teorisini veya uygulamasını tartışmayacağız. Her ikisi de SPSS İstatistiklerinde bulunan sinir ağı türleridir.

Yaptığımız seçimi yapıyoruz çünkü daha yaygın olarak kullanılıyor ve tekniğin en eski enkarnasyonlarına daha yakından bağlı. Tekniğin tarihçesi ile SPSS’de çalıştıracağımız örnekler arasında geçiş yapmayı kolaylaştıracaktır. Ayrıca, modellerin “ayarlanması” için minimum zaman harcayacağız.

Performansı artırmak için ayarları değiştirmek değerlidir, ancak hem seçeneklerimizi keşfetmek hem de metindeki süreci gerçekten gözden geçirmek çok zaman alabilir. Bu nedenle, veri madenciliği modellerinin ayarlanmasının önemli yönünü sadece Bölüm 14’te karar ağaçları aracılığıyla tartışacağız, ancak ne bu bölümde ne de KNN bölümünde tartışacağız. Son olarak, çıktı penceresindeki üç tekniğin tümünün karşılaştırılması bekleyecektir.

Tartışmamızda etkileşimlerin önemine değinmiştik. Bu bölümde, son kısım, bunu göstermek için sinir ağı ve doğrusal regresyon modellerini karşılaştırır. Bunları karşılaştırmanın bir yoluna ihtiyacımız var, R Karesi klasik regresyon modeli uyumu ölçüsüdür, ancak her iki tekniği yan yana karşılaştırmak için kullanabileceğimiz basit bir hesaplama arzumuza gerçekten uymuyor.

Makul olarak başka seçenekler önerilebilir, ancak bu bölümdeki gösterim Ortalama Mutlak Yüzde Hatası’nı (MAPE) kullanır. Bu kolay bir formüldür ve her iki yaklaşım için de aynı derecede kolay hesaplanır.
Amacımız, açıkça, sinir ağını savunmak, ancak lineer regresyonun fantastik bir teknik olmadığını öne sürme pahasına değil. Bu.

Çoğumuz, sinir ağlarına ihtiyaç duyacağımızdan daha sık lineer regresyona ihtiyaç duyacağız. Bununla birlikte, potansiyel gerilimin bir kısmını bozma riskine rağmen, bu bölümdeki örnek olay incelemesi, tarafsız ağın güçlü yanlarından bazılarını gösterecek. Potansiyel zayıflıklara gelince, en ünlü sınırlama, bunun nasıl bir “kara kutu” tekniği olduğu meselesidir.

Bu bölümdeki gösterim ve özellikle çıktı bunu gösterecek, ancak özellikle doğrusal regresyonun gözden kaçırdığı varyansı ele alma konusunda güçlü yönlere odaklanmaya devam edeceğiz. Sinir ağlarını doğrusal regresyonla karşılaştırarak, saman adam argümanı yapmaya çalışmıyoruz. Bazen gerileme, bir kolu arkadan bağlıyken rekabet ediyormuş gibi görünebilir.

Tartışacağımız bazı sınırlamaların üstesinden gelen birçok gerileme biçimi vardır. Bununla birlikte, karşılaştırmayı takip etmeyi kolaylaştırmak için tartışmayı oldukça basit regresyon seçenekleriyle sınırlayacağız. Sinir ağlarının ne olduğuna ve neden bazen yararlı olduklarına odaklanacağız.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir