Sayısal Verilerin Organizasyonu – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Sayısal Verilerin Organizasyonu – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

3 Ocak 2022 Frekans tablosu Oluşturma program Sürekli sayısal veriler için kullanılan grafik türü Veri seti nedir 0
Otomatikleştirme – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

Çubuk Grafikler

Bir çubuk grafik, kategorik verileri incelemek için de yararlıdır. Bir çubuk grafikte, her bir çubuğun yüksekliği, değişkenin her kategorisi için ortaya çıkma sıklığını temsil eder. Frekanslar prosedürü içinde bir seçenek kullanarak meslek verileri için bir çubuk grafik oluşturalım.

Frekanslar iletişim kutusundan:

(1) Frekanslar: Grafikler iletişim kutusunu açmak için Grafik’e tıklayın.
(2) Grafik Türü kutusunda Çubuk grafiği tıklayın.
(3) Devam’a tıklayın.
(4) Frekanslar iletişim kutusunu kapatmak ve grafik prosedürünü çalıştırmak için Tamam’a tıklayın.
(5) SPSS, çubuk grafiği bir Chart Carousel penceresine yerleştirir. Bu pencereyi açmak için ekranın sol alt köşesindeki Chart Carousel simgesine çift tıklayın. Ekranınızda gibi bir çubuk grafik görünmelidir.

En büyük insan kitlesinin satış olduğuna, en az insan kitlesinin ise işçi olduğuna dikkat edin. Dikey eksene (frekans) bakılarak belirlenebilecek altı profesyonel vardır.

Sayısal Verilerin Organizasyonu

Ayrık veri

Ayrık sayısal değişkenler için frekans dağılımları ve grafiksel gösterimler de elde edebilirsiniz. Ders kitabının Tablo 2.6’sındaki verileri (“kids.sav” veri dosyasında bulunur) kullanarak, yukarıdaki belirtilen prosedürlerin aynısını kullanarak bir hanedeki çocuk sayısının sıklık dağılımını oluşturalım.

Histogram, genellikle yeni verileri görüntülemek için kullanılan bir grafik prosedürdür. Prosedür, Frekanslar: Grafikler iletişim kutusunda (Çubuk Grafik yerine) Histogram’a tıklamanız gerekmesi dışında, bir çubuk grafiği elde etmek için kullanılanla aynıdır. Yine gösterilen histogramı görmek için Chart Carousel ikonuna çift tıklamanız gerekecektir.

Yatay eksen, hanedeki çocuk sayısını oto 4’ten gelen değerlerle temsil eder. Dikey eksen, her bir x değerinin tekrarlanma sayısını temsil eder. Örneğin, sıfır değerinin dört örneği vardır, bu da çocuksuz dört hane olduğu anlamına gelir.

Sürekli Veriler İçin Frekans Dağılımları

Bir histogram ve bir gövde-yaprak grafiği elde etmek için 25 diyetçinin ağırlıklarına ilişkin verilerini kullanacağız; İlk önce disketteki “dieter.sav” dosyasını açarak devam edebilirsiniz. Veriler sürekli olduğundan, histogram oluşturmak için aşağıdaki gibi alternatif bir yöntem kullanıyoruz:

(1) Menü çubuğunda İstatistikler’e tıklayın.
(2) Açılır menüden Özetle’ye tıklayın.
(3) Açılır menüden Keşfet’e tıklayın. Bu, Şekil 2.6’da gösterildiği gibi Keşfet iletişim kutusunu açar.
(4) Değişkenin adına (“ağırlık”) tıklayın ve sağ üst ok düğmesine tıklayın.
Bağımlı Liste kutusuna taşıyın.
(5) Görüntüleme kutusundaki Plots’a tıklayın. Bu, çıktıdaki tüm istatistikleri bastıracaktır. SPSS’nin ayrıca özet istatistikler sağlamasını istiyorsanız, Her İkisine de tıklayın.
(6) Explore: Plots iletişim kutusunu açmak için Plots düğmesine tıklayın.
(7) Tanımlayıcı kutusunda Histogram’a tıklayın.
(8) Devam’a tıklayın.
(9) Prosedürü çalıştırmak için Tamam’a tıklayın.
(10) Gösterilen histogramı görüntülemek için Chart Carousel simgesine çift tıklayın.


Frekans tablosu oluşturma
Veri seti nedir
Veri analitiği türleri
Frekans tablosu Oluşturma programı
İstatistik veri seti nedir
Kategorik veri örnekleri
Kategorik veri nedir
Sürekli sayısal veriler için kullanılan grafik türü


Aralıkları Değiştirme

“Ağırlık” değişkeni 34 poundluk bir aralığa sahip olduğundan, 7 aralıklı (SPSS tarafından seçilen) histogram yeterlidir. Görüntülenen aralıkların sayısını veya aralık genişliğini değiştirmek için histogramı düzenlemek mümkündür. Örneğin, yukarıdaki histogramdaki aralık sayısını 10 olarak değiştirmek için:

(1) Chart Carousel penceresinde, Chart penceresini açmak için Düzenle’ye tıklayın.
(2) Menü çubuğundan Grafik’e tıklayın.
(3) Eksen Seçimi iletişim kutusunu açmak için açılır menüden Eksen’e tıklayın.
(4) Aralık’a tıklayın.
(5) Aralık Ekseni iletişim kutusunu açmak için Tamam’a tıklayın.
(6) Aralıklar kutusunda Özel’e tıklayın.
(7) Aralık Ekseni: Özel Aralıkları Tanımla iletişim kutusunu açmak için Tanımla düğmesine tıklayın.
(8) Tanım kutusunda, “aralık sayısı”nı 7’den 10’a değiştirin.
(9) Bu iletişim kutusunu kapatmak için Devam’a tıklayın.
(10) Aralık Ekseni iletişim kutusunu kapatmak ve grafiği yeniden çizmek için Tamam’a tıklayın.

Gövde ve Yaprak Grafiği

SPSS ayrıca verilerin bir sap-yaprak gösterimini de üretecektir. Bunu başarmak için yukarıda verilen 1-6 arasındaki adımları ve ayrıca şunları izleyin:

(1) Keşfet: Grafikler iletişim kutusunun Tanımlayıcı kutusunda Kök ve Yaprak’a tıklayın.
(2) Devam’a tıklayın.
(3) Prosedürü çalıştırmak için Tamam’a tıklayın.

Gövde-yaprak grafiği bir histograma benzer. Frekans sütunu, her aralıktaki gözlem sayısını verir. 14 değerine sahip iki gövde bölümü olduğuna dikkat edin. Bu gövdelerin ilkinden sonraki yıldız işareti, 140 ile 144 arasında değişen tüm gözlemlerin bu aralıkta olacağını gösterir. 145 ile 149 arasında değişen gözlemler, ikinci 14’ün sağında bir nokta ile işaretlenmiş aralıkta listelenir.

KONUM ÖLÇÜLERİ

Bu bölüm, bir veri örneğinin modunu, medyanı ve ortalamasını elde etmek için SPSS’yi kullanmanın çeşitli yollarını açıklar.

Mod

Bir değişkenin en yaygın değeri olan mod, özellikle kategorik veya ayrık sayısal verilerin özetlenmesinde kullanışlıdır. Windows için SPSS ile modu elde etmenin en kolay yolu Frekanslar prosedürünü kullanmaktır. Bu, Bölüm 2’de tartışılan frekans dağılımlarını, histogramları ve çubuk grafikleri elde etmek için kullanılan prosedürün aynısıdır.

Bir istatistik dersindeki 24 öğrenciye ait bilgileri içeren ders kitabının Tablo 2.21’deki “sömestr.sav” veri dosyasını kullanarak modun nasıl elde edileceğini göstereceğiz. “Ana” değişken, her öğrencinin kayıtlı olduğu program türünü temsil eden kategorik bir değişkendir.

Bu değişkenin modunu elde etmek için:

(1) Menü çubuğundan İstatistikler’e tıklayın.
(2) Açılır menüden Özetle’ye tıklayın.
(3) Açılır menüden Frekanslar’a tıklayın.
(4) “Ana” değişkeni Değişkenler kutusuna taşımak için sağ ok düğmesine tıklayın.
(5) Ekranın altındaki İstatistikler düğmesine tıklayın. Bu, Şekil 3.1’de gösterildiği gibi Frekanslar: İstatistikler iletişim kutusunu açar.
(6) Merkezi Eğilim kutusundaki Mod seçeneğini bulun ve tıklayın.
(7) Bu iletişim kutusunu kapatmak için Devam’a tıklayın.
(8) Frekanslar iletişim kutusunu kapatmak ve prosedürü yürütmek için Tamam’a tıklayın.

Frekans dağılımına ek olarak, çıktının değişkenin modunu listelediğine dikkat edin; Meslek 5. Diğer bir deyişle, bu örneklemde diğer tüm bölümlere göre daha fazla öğrenci kamu yönetimi bölümü mezunudur. Bu ölçeğin sıralı özellikleri olmadığı için kümülatif yüzdeler anlamsızdır.

Gruplanmış Veri Modu

Frekans dağılımını inceleyerek bir değişkenin modunu belirlemek de mümkündür. Mod seçeneği olmasa bile, burada 11 olan en yüksek numaralı satırı frekans sütununda arayabilirsiniz. Veya en büyük yüzde için yüzde sütununa bakabilirsiniz, burada %45,8. Bu sayılarla ilişkili değer, değişken için en yaygın değerdir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir